Üldhariduskoolide õpilastelt küsitakse arvamust kooliga rahulolust

Lääne Elu

info@le.ee

Õpilased saavad arvamust avaldada. Arvo Tarmula

4. veebruarist kuni 10. märtsini viib Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga üldhariduskoolides läbi rahulolu ja koolikeskkonna küsitlused. Kõigil 4., 8. ja 11. klassi õpilastel ning täiskasvanute gümnaasiumite õpilastel on võimalik oma arvamust avaldada. Küsitluses on oodatud osalema ligi 39 500 õpilast 492 koolist üle Eesti.

Rahuloluküsitlusi läbi viiva Innove uuringute- ja arenduskeskuse juhataja Aimi Püüa sõnul annavad küsitlused koolidele head tagasisidet õpilaste kooliga rahulolu ning sellega seotud tegurite kohta. „Tulemuste põhjal saavad koolid vajadusel planeerida edasisi samme, et muuta nii kooli vaimset kui füüsilist keskkonda õppimist toetavamaks. Samuti saab riik neist väärtuslikku võrreldavat teavet aastate ja koolide lõikes, mille pinnalt teha edasisi haridusotsuseid,“ sõnab Püüa.

Üleriigiline koolide rahuloluküsitlus toimub kolmandat korda. Eelmisel aastal said lisaks õpilastele tagasisidet anda ka lapsevanemad ning õpetajaid, kuid sel aastal osalevad vaid õpilased. Õpilaste rahulolu-uuring toimub igal aastal, õpetajaid ja lapsevanemaid küsitletakse üle kolme aasta. Küsitlused on elektroonsed, igale koolile edastatakse individuaalne veebilink.

Kõik koolid ja koolipidajad saavad tagasisidet oma kooli(de) kohta, raportid edastab Innove koolidele õppeaasta lõpuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments