30

Sukles nimetas Lõpsi kahtlustamist stalinistlikuks karistusoperatsiooniks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann
Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann

Pärast aasta kestnud uurimist ei leidnud prokuratuur ühtegi tõendit, mis oleks kinnitanud Haapsalu Linnahoolduse juhile Alo Lõpsile esitatud kahtlustust 10 000 euro omastamises.

Täpsemalt kahtlustas prokuratuur Lõpsi selles, et too omastas osa summast, mille Haapsalu Linnahooldus sai 2017. aastal Metsakalmistu kõrval tehtud raiest saadud männipalkide müügist.

Linnapea Urmas Sukles kommenteeris, et toimunu ei ole õigusriigile kohane ja meenutab pigem stalinlikke aegu – kui oli vaja inimest karistada, küll siis leiti ka paragrahv!

“Läbiotsimised, vabaduse võtmine, üle-eestiline hukkamõist meedias ja siis selgub, et pole vargust, pole kannatanut ja pole ka kaebust,” nentis Sukles.

“Asjaga kaasnes ka ametnike ja linnavolinike jälitamine ja telefonide pealtkuulamine väga pika aja jooksul. Alles hiljuti väitis peaprokurör, et jälitamine on lubatud ainult raskete kuritegude puhul. Tundub, et riik on võtnud nõuks oma kodanikud kurjategijateks teha. Seda saan väita ka hankesüüdistuse kohta, milles menetlus veel käib,” kommenteeris Sukles.

“Rahandusministeeriumi riigihangete osakond ja Soraineni advokaadibüroo kinnitavad ning senine kohtupraktika näitab, et Haapsalu Linnahoolduse hange on olnud seaduslik, kuid inimeste väntsutamine jätkub,” tõdes Sukles.

“Kui see on sõnumi saatmine omavalitsuste ametnikele, et võim võib põhjuseta uksele koputada ja sinu vabaduse võtta, on tulemus saavutatud,” sedastas Sukles. “Kes vastutab? Kui keegi ei vastuta, saab olla ainult üks küsimus: kes on järgmine?”

Vt ka: “Linnafirma juht pääses varguse kahtlusest

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
DSD
DSD

Google уже платит $ 17,000 до $ 22,000 в месяц для работы в Интернете из дома. Я пPисоединился к этой Pаботе два месяца Hазад и заработал $ 20 544 в первый месяц работы. Могу сказать, что моя жизнь изменилась – к лучшему!

Проверьте, что я делаю…>>> w­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

Tont
Tont

Sa oled siis väga eakas inimene,kui Stalini aegu mäletad ja neid tagasi igatsed.Praegu on ajad õnneks teised ja saabuvad valimised näitavad, kas ainult kahtlustuse korral (vaid meedias) saab inimese süüdi mõista. Aga loodan,et sa sama kogemuse üle elad.

suli
suli

Stalini ajal oleks juba ainuüksi kahtlustuste korral antud seltsimehed vatijoped seljas Uurali taga metsades puid langetanud. Ja muide tänapäeval Hiinas hukatakse igal aastal sadu riigiametnikke, kel näpud pikad.

seda et
seda et

Kui aus olla, siis Suklese arvamustest on juba isu täis. Kas see kogu linnapea töö ongi?

Tont
Tont

Sul on õigus oma arvamusele. Aga kui sa nii tark oled,kandideeri ise ja katsu kogu aeg anonüümse sõimurahe all olla.Või esita proksile linnavalitsust süüdistavaid fakte.Kui neid on. Sind ei valiks ka naabri kass. Igaühel on õigus ka eraelule ning on haige,kui mu tavaelu puudutavatest asjadest kuulavad pealt nuhid, kuigi see kahtlustusse üldse ei puutu. Ja kes võivad omavahel lihtsalt labaselt klatšida.

anti
anti

Aga meid tuleb ju ikka õiges suunas mõjutada. Kuidas siis muidu?

kübe
kübe

kas linnapea ikka lubab siin kommenteerida? või äkki on jälle oht, et annab avalduse sisse? sellele samale õiguskaitseorganile, keda ta siin stalinistlikuks tembeldab, muideks… kui irooniline. volikogu esimehes vohab edgari dna, see sama, mis lubas end Eesti õigussüsteemist lahti siduda, kloon aga juhib õiguskomisjoni… kui irooniline. ja see kõik on nakkav, dna on hakanud vohama ka linnapeas… see ei ole enam üldse irooniline. see on kurb. väga kurb.

Sass S.
Sass S.

Ahh mine sa oma jutuga .

kodanik 2
kodanik 2

Suklese tase on Zandersitega vaielda ja kohut käia.

sahiib
sahiib

Sukles oli algusest saati, kui ta siia Haapsalusse tuli 90-ndate algul üks äärmiselt ülbe ja ebameeldiv tegelane. See, et Haapsalus on nii palju inimesi, kes teda uuesti valis, see näitab Haapsalu inimeste matsilikkust. See, et ta veel sõbrustab ja õigustab oma pättidest sõpru on samuti liig.
Googeldage Lõpsi tegevusi ja te näete sarnasusi. Näiteks Vasalemma vallavalitsuse rahast puhastamisi jne.

kodanik
kodanik

Vanasõnagi ütleb – ütle, kes on sinu sõbrad ja ma ütlen, kes oled sina. Olen ka lugenud neid Lõpsi “vägitegusid” ja ei saa aru, kuidas saab selline mees veellinnaasutust juhtida. Ja Karilaid riigikogu õiguskomisjoni esimehena ning sama linna äriühingu juhina tõmbab alla riigikogu mainet.Imestan, kuidas valijad oma hääled seesugustele meestele on andnud?

Joseph Goebbels
Joseph Goebbels

Propaganda saladus seisneb selles, et see, keda propaganda tahab tabada, tuleb propagandistlike ideedega nii läbi immutada, et ta ise ei märkagi, kui on läbi imbunud.

WallaWanem
WallaWanem

Haapsalu Linnawiletsuse bossid on veel puhtamad kui prill(lauad)?

wpDiscuz