Lihula mõisale eraldati neli korda vähem raha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula mõis. Foto: Urmas Lauri
Lääneranna vallavalitsus taotles muinsuskaitseametilt Lihula mõisa peahoone karniise kahjustava katuseräästa ja vihmaveesüsteemi remondiks 40 000 eurot, amet eraldas raha neli korda vähem ehk 10 000 eurot. Põhjendusena on nimetatud eelarveliste vahendite piiratust, vahendas Pärnu Postimees.

“Küsisime toetust avariiliste tööde katteks ja oleme kurvad, et jäime kas joone peale või selle alla, ilmselt läheme nüüd nelja suure korstna remondi peale, aga otsust veel ei ole. Oleneb, kuidas muinsuskaitseametiga läbi räägime,” ütles Lääneranna valla arendus- ja haldusspetsialist Rein Kruusmaa.

Lihula muuseum asub mõisa häärberis ja muuseumi juhataja Marika Valk kinnitas, et mainitud tööd on üliolulised, sest ohuolukorrast tuleb jagu saada.

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets ütles, et valla eelarvet koostatakse ja omavalitsus plaanib raha juurde panna, et korstnate ümbrus saaks remonditud ja muudki möödapääsmatud katuseräästa- ning karniisiparandused tehtud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments