Lihula korvpallipoisid tulid Pärnumaal kolmandaks

Lihula gümnaasiumi 35. jalgpallivõistkond Eesti KSL finaalturniiril. Foto: erakogu
Lihula gümnaasiumi jalgpallivõistkond Eesti KSL finaalturniiril. Foto: erakogu

Läinud nädalal olid võistlustules Lihula gümnaasiumi 7.-9. klasside poiste pallimänguvõistkonnad.

Pärnu spordihallis pandi pall mängu maakonna koolide korvpalli meistrivõistlustel. Kaheksa kooli võistkonnad olid jagatud kahte alagruppi. Alagrupi esimene mäng Mai kooli vastu võttis lõpusekunditel halva pöörde ja vastu tuli võtta napp 15:17 kaotus. Mängud Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Rae kooli vastu võideti ülikindlalt. Lihula gümnaasiumi treener, kunagine Eesti noortekoondise mängujuht Mairo Kanter kiitis poisse just ennastsalgava võitluse eest. Kaks võitu alagrupis tähendasid ühtlasi ka kohta poolfinaalis, turniiri nelja parema kooli hulgas.

Poolfinaalis tuli vastaseks Pärnu Ülejõe põhikool. Siin aga said poisid kõrvetada. „Nii kahju, et mäng täiesti lagunes. Olime võimelised mängima finaalis ja kindlasti ka turniiri võitma. Väga kahju!” ütles Kanter.

Pronksimängus alistati aga kindla mänguga Rääma põhikool ja võideti auväärne kolmas koht. Treener oli turniiriga rahul. „Võistluspraktika on väike ja oli näha kuidas poisid iga mänguga arenesid ja said kindlust. Just selline võitlusvaim ja tahe oleks pidanud meid veel kõrgemale aitama,” ütles Kanter.

Lihula gümnaasiumi eest mängisid: Markus Sõber, Randy Põld, Marten Põld, Kardo Roosma, Andero Polberg ja Hugo Noormets.

Viimase 12 aasta jooksul oli Lihula gümnaasium Läänemaa KSL meistrivõistlustelt võitnud korvpalli meistrivõistlustelt ühe hõbeda. Nüüd aga tehti Pärnumaa meistrivõistlustelt kohe edukas debüüt.

Pooled korvpallipoisid esindasid oma kooli järgmisel päeval saalijalgpallis, koolispordi liidu 7.-9. klasside meistrliiga finaalturniiril Viljandis.

Finaalturniirile pääsesid iga maakonna ja Tallinna parim kool. Finaalturniiri valikusõel oli väga tihe.

Lihula gümnaasium on sellel sajandil finaalturniirile erinevate vanusegruppidega jõudnud juba 35. korda. Kindlasti on see kui mitte Eesti parim, siis üks parimaid näitajaid koolide hulgas. Kui varem on edu saavutatud Läänemaa turniiridel, siis nüüd pääseti finaalvõistlusele Pärnumaa koolide saalijalgpalli meistrivõistluste võidu eest.

Finaalturniiril oli kolm neljaliikmelist alagruppi. Pärast kaotust Rõuge põhikoolile ja 3:2 võitu Ilmatsalu põhikooli üle ootas ees otsustav mäng Narva Soldino gümnaasiumiga. Lihula läks kiirelt Virgo Valliku löögist juhtima. Võrdset mängu jätkus kaua, kuid siiski pani Narva oma paremuse maksma ja võit kuulus neile. Lihula gümnaasiumi poistel tuli aga halvimal moel, kehvema väravatevahe tõttu alagruppi seisma jääda. Nii Lihula, Rõuge kui ka Ilmatsalu kogusid võrdselt punkte, alagrupist sai Narva kõrval edasi aga Rõuge.

Lihula gümnaasium: Virgo Vallik, Markus Sõber, Siim Urb, Randy Põld, Marten Põld, Herman Reinmaa, Mihkel Sibul, Robico Villers.

Lihula gümnaasium on sellel sajandil Eesti koolispordi liidu meistrivõistlustel jõudnud 19 korda esikuuikusse ja kaheksa korda on võidetud medalid. Neist üks kuldne.

Lihula korvpallipoisid – Pärnumaa III koht. Foto: erakogu
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments