Helland Balticu mööblitööstuses põles saepurupunker

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Firma tegevjuht Aivar Kaus ütles, et tõenäoliselt saadakse kütusehoidja juba täna õhtuks taas töökotrda. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Firma tegevjuht Aivar Kaus ütles, et tõenäoliselt saadakse kütusehoidja juba täna õhtuks taas töökorda. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeva, 27. jaanuari õhtul kell 17.54 sai häirekeskus teate põlengust Pullapääl Helland Balticu mööblitööstuses.

Põleng oli tekkinud saepurupunkris, kuhu kogutud saepuru kasutatakse katlamaja kütteks.

Helland Balticu tegevjuht Aivar Kaus selgitas, et kõige hullemat ei juhtunud, kuna punkrisse on paigutatud andurid, mis annavad automaatselt häiret. “Signaal jõudis õigel hetkel päästjateni,” ütles Kaus.

Millest põleng tekkis, seda Kaus veel täpselt öelda ei osanud. “Ilmselt tuli siirdeventilaatori pealt säde,” pakkus Kaus. “See võis miilata seal sees juba õige pikka aega. Nagu rabatulekahju. Ühel hetkel sai õhu peale ja süttis.”

Kausi sõnul pole selle kütusehoidlaga varem selliseid vahejuhtumeid olnud.

Päästjad jahutasid ja tühjendasid saepurupunkri, et kustutada tulekolded.

Tulekahju likvideeriti kell 21:27.

“Midagi väga tõsist ei jõudnud õnneks juhtuda, tegeleme praegu kahjude välja selgitamisega. Tootmine seisma ei jää,” ütles Kaus.

“Nüüd tegeleme süsteemi taastamisega. Praegu vaatame, et kõik mootorid töötaksid. Võtame märja, külmunud saepuru punkrist välja, seejärel sulgeme luugid, uus puru sisse ja tööle,” ütles Kaus täna ennelõunal kella poole üheteistkümne paiku.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments