Saarlane Undrest päästis keskerakondlased Haapsalus piinlikust olukorrast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarlane Mihkel Undrest puistas Märjamaale sõita tahtvale Ilmar Sihile piletirahast puudu olevad sendid pihku. Foto: Urmas Lauri
Saarlane Mihkel Undrest puistas Märjamaale sõita tahtvale Ilmar Sihile piletirahast puudu olevad sendid pihku. Foto: Urmas Lauri

Kui laupäeval veidi enne kella kolme pärastlõunal roheliste jopedega keskerakondlased oma ukselt uksele kampaaniat Haapsalu kaubamaja esisel alustamas olid, astus seltskonnale ligi üks vanem härrasmees, kes soovis teada, miks ta bussiga Märjamaale tasuta sõita ei saa. Läänemaa piires saab, aga Raplamaale ei saa, nentis mees.

“3.35 on pilet,” ütles bussisõiduhädas Ilmar Siht. “Ma ei saa sinna, see on Rapla maakond.”

Siht kurtis, et buss läheb kell 15.40, tal on aga bussirahast 33 senti puudu. “See pole ju suur raha,” nentis Siht. “Aga miks tasuta ei saa?”

Seina veerde üles sätitud laual olid ritta seatud pastakad ja südamekujulised reklaamvoldikud. Taas parlamenti pürgiv Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa piirkonna Keskerakonna esinumber Enn Eesmaa kobas taskut ja ütles, et kahjuks pole tal üldse sularaha kaasas. Rahatu oli ka tema kõrval toimetav kesknoor. Rahakott olevat autos ja auto on “seal kaugeli”.

Mõned meetrid eemal olid rohejoped kenasti reas. Siht läks neiltki uurima, et miks Raplamaale tasuta sõita ei saa.

Keskerakonna nimekirjas olev Saaremaa ettevõtja Mihkel Undrest päästis keskerakondlased hädast, puistas rahakotist münte peo peale ning ulatas Sihile. Undresti kõrval toimetamist pealt jälginud Noarootsi keskerakondlane Üllar Neemrand küsis Sihilt üle, et mis kell buss läheb. Lubas vaatama minna, kas mees ikka läheb bussile või on tal saadud rahaga hoopis poodi asja.

Seda, et mehe küsimus oli, et miks tasuta trasporti kõigis maakondades pole, kampaaniat alustanud seltskond ei adunud. Keskenduti hoopis rahale, st puuduolevale 33 sendile.

Vt ka: “Galerii: peaminister Jüri Ratas tuli Haapsallu ukselt uksele kampaanias osalema

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
p.g
5 aastat tagasi

ah et 33 senti tasku, ehk,, .läänemaal söidate aina tasuta ja ikka vaatame

juss
5 aastat tagasi

Midagi siin ilmas pole tasuta! Kui rumal peab olema, et uskuda seda tasuta juttu?

Kus.kollane(ei ole kollatõves)
5 aastat tagasi

Eks Keskjüngri karilaiu mõõdslask!