Tasuta transport pani rahva sõitma

Kaie Ilves

kaie@le.ee

MK Reis-X bussijuht Laura Koemetsa sõnul on sõitjad tasuta bussidega rahul. Foto: Arvo Tarmula

MK Reis-X bussijuht Laura Koemetsa sõnul on sõitjad tasuta bussidega rahul. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu bussijuhi Laura Koemetsa sõnul on bussid pungil täis. Kuigi võrreldavat statistikat pole, usuvad ka ühistranspordikorraldajad, et aastaga on sõitjate hulk viiendiku võrra kasvanud.

Neljapäeval Haapsalu bussijaamast Linnamäe liinile suundunud Koemets ütles, et väga palju sõidab koolilapsi ja eakaid.

„Lapsed sõidavad isegi ühe peatusevahe kaupa, hüppavad peale ja maha. Vanad kiidavad, et saavad tasuta poodi. Ühtegi paha sõna küll ei ole kuulnud,” ütles Koemets.

1. juulil sai tasuta sõit maakonnaliinidel aastaseks. Läänemaal on sõit tasuta. Mullune segadus puudulike sõiduplaanide ja kehvade -graafikutega on möödas. „Bussid käivad, inimesed sõidavad,” ütles bussifirma M.K. Reis-X OÜ regioonijuht Hardo Tamme.

Tamme sõnul on Haapsalu linnaliinibussid tipptunnil tuubil täis. „Aga ka maal on sõitjaid juurde tulnud, pensionärid on hakanud rohkem ringi liikuma,” ütles Tamme. Palju sõitjaid on Taebla–Haapsalu ja Linnamäe–Haapsalu liinil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomm
4 aastat tagasi

Sõidan ka tasuta ühistranspordiga, pealinnas. Teise linnaossa jalutama, poodi vms. Enamjaolt igavuse peletamiseks või meelelahutuseks. Lapsed tahavad ka trolliga sõitu teha, niisiis sõidame. Autot kasutan ikka sama palju, lihtsalt tasuta lõbusõidud lisanduvad. Elagu sotsialism.

Kodanik
4 aastat tagasi

Tasuta bussi kummardajad ei ole väga arukad inimesed ja nii on, siin ei ole midagi isegi arutada mitte.

aga
4 aastat tagasi

ühiskond peab liikuma selle pole,et inimestel oleks siin hea elada.Päris nii ka ei saa mõelda,et kui mina bussiga ei sõida,siis mina pole nõus maksumaksjana maksma.Sellise mõtteviisiga ei tule midagi head.Mina näiteks ei kasuta praamiühendusi.Mis ma nüüd siis pean nõudma,et riik lõpetaks nende doteerimise või …

Sass S
4 aastat tagasi

Aga mina olen see ainuke õnnetu Kullamaa kandist kel pole seda tasuta lõbu antud !

ja ja
4 aastat tagasi

süüdistame nüüd tasuta bussisõitu selles,er riigil näpüd põhjas.Enne tasuta bussisõitu oli siis riigil õitseaeg ja raha küllaga või ???

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  ja ja

Igatahes oli olukord parem, kuigi tasutud buss ei ole ilmselt ainuke põhjus

kont
4 aastat tagasi

See ei kesta igavesti. Keegi peab need sõidud kinni maksma ja kui refid võimule pääsevad, siis tühistavad selle kohe ära. Riigil raha juba pikemat aega puudu ja asi süveneb.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  kont

Küsitluste tulemused näitavad rahva palavat armastust Reformierakonnale ja Kaja Kallasele. Ju siis rahval on siiber tasuta bussisõidust.

kont
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Võin ikkagi väita, et nn rahvas tasuta bussidega ei sõida. Sõidavad enamasti oma või firma autodega. Tasuta bussidega sõidavad pensionärid, töötud joodikud ja kooliõpilased. Näiteks Tallinnas sõidaks ühistranspordiga ainult ühel põhjusel, suured probleemid parkimisega.

muutus
4 aastat tagasi
Reply to  kont

Nii see on, sõitjaid tuli võibolla tõepoolest juurde. Sõitjaid nende arvelt, kes muidu ei sõitnud üldse, mitte aga autosõitjate arvelt. Kinni maksavad selle ikka kõik. A no mõnede meelest on ju tasuta asju olemas!

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  muutus

Enamikes riikedes on väga palju asju kasutajale tasuta, nt (põhi)kooliharidus, päästeteenistus, esmaabi jpm ning kinni maksavad selle kõik, s.h ka need, kes nimetatud teenuseid ei vaja. See on normaalne elukorraldus ja vähendab sotsiaalset ebavõrdsust.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  kont

Pensionärid ja kooliõpilased on ka inimesed, meeldib see sulle või mitte. Minul ei ole kahju, kui nad bussis ei pea pileti eest maksma.

Mari
4 aastat tagasi
Reply to  kont

Refid ei saa enam iialgi võimule, nii et see mure jääb ära, et tühistavad tasuta bussisõidu.