Ratas: haapsallased tahavad raudteed

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peaminister Jüri Ratas (paremal) üllatas laupäeval paljusid haapsallasi, kui ta nende ukse taha ilmus. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval alustas Keskerakond Haapsalus oma välikampaaniat. Osales ka peaminister Jüri Ratas, kes käis Mulla tänava kortermajades ukselt uksele valimisreklaami jagamas.

Käisite paljude haapsallaste ukse taga. Mida nad teilt küsisid, kui avastasid, et valimisreklaami on jagamas peaminister?

Suhtumine oli positiivne. Ja meeldiv. Selle eest aitäh!

Paljud mainisid seda, et töökohad… Mainiti, et just noortel peaks olema võimalus luua oma kodu. Ja tulevikueema. Ja pensioni küsimus.

Ja päris mitmed mainisid positiivse algatusena seda tänase valitsuse ja riigikogu tegevust, et raudtee tuleb Turbani. Aga öeldi: see saab olla ainult esimene vaheetapp. Et raudtee peaks tulema ka Haapsaluni. Ma lisasin, et ma soovin, et järgmine valitsus otsustaks, et Haapsalust läheb raudtee läbi kuni Rohukülani. Arvati, et see, et ka Hiiu maakond võtta kaasa sellega, on õige mõte.

Kui te järgmine peaminister olete, siis teie peale võib loota, et tuleb selline otsus?

Mitte ainult loota vaid see on ka konkreetne samm. Me oleme teinud täna Turbani ja ma olen seda varem välja öelnud, ütlen ka täna selles intervjuus: ma toetan, et see raudtee ehitataks siit Haapsalust läbi kuni Rohukülani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S.
5 aastat tagasi

Aga Kullamaa rahvas tahaks tasuta bussiga sõita !!!

Pook
5 aastat tagasi

Rahvas tahab rongiühendust Haapsalust Pärnuga ja et sealt edasi Iklasse.

Sass
5 aastat tagasi

Aga kumma ma nüüd valima pean, kas Jaanuse või Jüri 🙂

Tont
5 aastat tagasi
Reply to  Sass

Pole vahet- mõlemad on natuke homod ja kirjutasid rõõmuga alla rändepaktile.Ma seni pooldasin ainult Ekret, aga ka need sellid panid üle võlli. On haige nõuda Venemaalt Tartu rahu aegseid piire. Olgem realitsid- kui Putjal saab kõrini,saadab ta 10 ( maakeeli kümme) hävitajat paariks päevaks ja teie valitud esisots Mikser mõistab kõik peale oma naise hukka ning nutab patja.

Sassile
5 aastat tagasi
Reply to  Sass

Mitte kumbagi

Joppen
5 aastat tagasi

Kiitus! Tänu Karilaiule juba I etapi ehitus käib ning aasts lõpuks on rong Turbas. Nüüd on kinsel, et peale valimisi vormustatakse ka Rohukülani jupp töösse.

Toslem
5 aastat tagasi
Reply to  Joppen

Turba on viimane tööstuspiirkond lääne suunal. Kevadel tulevad valimised, uued lubadused ja sinna see raudtee jääb. Haapsalu raudtee pole ju Parnu Simson International Airport. Sarnased need asjad selles, et ei Haapsalu raudteejaamast ja Pärnu lennujaamast ei ole ega tule ühtegi väljumist.

Kübe
5 aastat tagasi

Mulle lubas, et rongil tuleb ka peatus lossiplatsil. Siin pole kahtlustki enam kellele hääl läheb 😀

Zanders
5 aastat tagasi

Olen Juri Gagarin ja lendan homme Kuu peale

Arvos
5 aastat tagasi

Ennevailmisi loba. Praegu oleks juba tööd poole peal kui jutt reaalsus oleks.

muumi
5 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Mõelda on vaja peaga,mitte mingi muu kohaga. Milleks on vaja raudteed Haapsaluni-keda loodetakse seal massiliselt sõitmas näha, et investeering end õigustaks. Pooled bussid liinil Haaps.-tallinn on tühjad ja tahaks teada kas on vaja veel tõesti lisaks tühje ronge. Kes need tühisõidud kinni maksab. Lihtsalt väita, et haapsallased tahavad rongi ei ole küll piisav põhjus selleks.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Rumalaid kesikla toetajaid on uskumatult palju!