Ilmateenistus lubab homseks keerulisi liiklusolusid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tuisune 2. jaanuar Haapsalus. Foto Arvo Tarmula

Riigi ilmateenistus ennustab, et Norra rannikult on Läänemerele tulev ja järjest ägedamaks muutuv madalrõhkkond muudab neljapäeval liiklusolud keeruliseks.

Madalrõhkkond toob Eestisse saju nii lume, lörtsi kui vihmana, tõstab tuule ajuti väga tugevaks ning põhjustab õhutemperatuuri kiire tõusu üle 0°C, õhtul taas kiire languse miinuspoolele.

Juba kolmapäeval hakkab saartel tuul tugevnema juba ning kohale jõuab lumesadu ja hakkab tuiskama. Öösel laieneb tihe sadu ja tuisk üle Eesti, kagu- ja lõunatuul paisub kõikjal tugevaks, sisemaal puhanguti 15, saartel ja rannikul 18 m/s. Lääne-Eestis läheb sadu üle lörtsiks ja vihmaks ning jäiteoht on suur. Õhutemperatuur on öö hakul saartel ja läänerannikul -1..-4, Atlandilt kaasatoodud soe tõstab selle hommikuks +1..+4°C-ni.

Homme päeval kiirustab madalrõhkkond ühes soojema õhumassiga üle Eesti. Sajab lörtsi ja vihma, on udu ja jäidet. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on saartel ja rannikul ning Lõuna-Eestis 15 m/s. Õhutemperatuur on +1..+4°C.

Pärastlõunal saab Lääne-Eestis tihedam sadu läbi. Tuul pöördub läände ja loodesse ning on ikka väga jõuline, ulatudes sisemaal 15, rannikul 20, saartel ja Liivi lahel kuni 23 m/s. Õhutemperatuur langeb loode poolt alates alla 0°C ja teed muutuvad libedaks.

Õhtul sajab kohati lund. Puhub väga tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on -1..-5, Ida-Eestis võib veel 0°C lähedal olla. Teedel on kiilasjää.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments