Parvlaevad Hiiumaa ja Muhumaa kolisid Kanadasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaevad Muhumaa ja Hiiumaa Rohuküla sadama lähistel. Foto: Urmas Lauri

Parvlaevad Muhumaa ja Hiiumaa Rohuküla sadama lähistel aprillis 2014. Foto: Urmas Lauri

Kanada Labradori provintsis asutatud ettevõte ostis Woodward Groupi parvlaevad, mis varem kandsid nimesid Muhumaa ja Hiiumaa.

Alused hakkavad teenindama reisijad vastavalt Belle Isle väinas ja Labradori põhjarannikul, kirjutas Saremaa päevaleht Meie Maa.

Kolme kuu jooksul läbisid mõlemad parvlaevad värskenduskuuri, said uued põrandad, mööbli, LED-valgustuse ning kerele värske värvi.

Üheksa aastat tagasi Norras ehitatud ja viis aastat Kuivastu-Virtsu vahel reisijaid teenindanud parvlaev Muhumaa, kandes vahepeal nime Grete, pääseb Saksamaa jõgedelt taas merele. Nimelt alustab käesoleva aasta jaanuaris või hiljemalt veebruaris Qajaq reisijate teenindamist Kanada idarannikul, Newfoundlandi ja Labradori provintsis, Belle Isle väinas.

Sõsarlaev Hiiumaa, mis hakkab teenindama reisijaid Labradori põhjarannikul, ootab veel nimevahetust.

Woodward Group ostis ka kolmanda parvlaeva (nähtavasti Saaremaa – Meie Maa), millele loodetakse samuti piirkonnas rakendust leida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Volli, saarlane
5 aastat tagasi

Kirjutis algab lausega: “Kanada Labradori provintsis asutatud ettevõte ostis Woodward Groupi parvlaevad, mis varem kandsid nimesid Muhumaa ja Hiiumaa.”

Kirjutis lõpeb lausega: “Woodward Group ostis ka kolmanda parvlaeva (nähtavasti Saaremaa – Meie Maa), millele loodetakse samuti piirkonnas rakendust leida.”

Ise saate aru, kes kellelt midagi ostis?
Olge siis toredad “Saremaa” uudiste lugejad.