Siim Sukles: süüdistada EOK-d on natuke ulme

OLümpiakomitee juhid Urmas Sõõrumaa (vasakul) ja Siim Sukles. Foto: Tanel Meos
OLümpiakomitee juhid Urmas Sõõrumaa (vasakul) ja Siim Sukles. Foto: Tanel Meos

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles avaldas aasta sportlaste valimise järgselt tekkinud arutelu kohta omapoolse arvamuse, kirjutab Postimees.

Aasta sportlaste valimise järel on suurimaks jututeemaks see, et vehklejad ei saanud ühtegi autasu. Aasta naissportlaseks valiti olümpial kiiruisutamises 4. koha saanud Saskia Alusalu, kes edestas vehklemise EMil kulla võitnud Katrina Lehist. Samuti jäi treenerite kategoorias auhinnast ilma Helen-Nelis Naukas, keda edestas võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu.

„Aasta sportlaste, võistkonna ja treeneri valimisi korraldab olümpiakomitee. „Kristjanid” saavad isikud, kes saavutavad kõrgeima koha kolme kategooria vastajate paremusjärjestuses. Esiteks rahvas, ja neid isikuid, kes valivad, oli sel aastal umbes 65 000 inimest. Siis spordialaliidud ja viimasena spordiajakirjanikud,” kirjutas Sukles oma Facebooki.

„Kui nüüd rahulikult mõelda ja süüdistada rahvast rumaluses ja spordist mitte midagi arusaamises, siis on rahva hääl mitte otsustav, vaid üks liidetavatest selles võrrandis. Alaliidud on selgelt spordi ja tulemuse suunitlusega ja nende arvamus on adekvaatne ka lähtudes vaid tippspordist. Kolmas ja oluline grupp on spordiajakirjanikud ja nende hääl on otsustav, kui tekib viigiseis parima valimisel,” kirjutas Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mnjah
5 aastat tagasi

Naljakas on, et üks räägib aiast ja teine aiaaugust. Siimukene, tippspordis loeb ainult võit, vähem võimekamatel ka medal, aga see ongi tippsport. “Rahvasportlane” ei ole Eesti aasta sportlane vaid näitab ala ja isiku populaarsust laiemalt. Spordialaliidud on täielikult politiseeritud ehk mehitatud poliitikutega ja sealt tippspordi täielikku pädevust leida on natuke rumal. Pädevus on alaliidus mujal. Kokkuvõtlikult on EOK juhtimistasand väheke nõrk ja organisatsioon tegeleb tippspordi asemel rahvaspordiga, mis ei ole eesmärk. Rahvaspordiga tegelevad teised organisatsioonid meil ja nn uus president on hädavajalik. Mõtetu pläma asemel peaks Siim ja EOK teemasse natuke kompetentsemalt süübima ja konstruktiivset kriitikat õppima kuulma, sest ainult… Loe rohkem »

läänlane
5 aastat tagasi

TULEMUSED LOEVAD!

Kodanik
5 aastat tagasi

Kui proa Naukas ei oleks selline tulehark, siis ehk oleksin nende poolt hääle andnud.