Südamekodud võtsid Lihula erihooldekodu rendile

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula erihooldekodu. Arvo Tarmula foto

Erihooldekodu rendileping allkirjastati 21. detsembril, kohe järgmisel päeval pärast seda, mil Lääneranna vallavolikogu andis vallavalitsusele selleks loa.

Psüühiliste erivajadustega inimestele mõeldud erihooldekodu sai valmis detsembri alguses. Hooldekodu ehituseks andis riik ligi miljon eurot. Kuna Lääneranna vald ise hooldekodu pidada ei taha, andis ta selle rendile Reformierakonna poliitikutele Rain Rosimannusele ja Martin Kukele kuuluvale OÜle Südamekodud.

Leping on sõlmitud 20 aastaks kohustusega pakkuda teenust 30 psüühiliste erivajadustega inimesele, kes praegu elavad Koluvere hooldekodus. 160 000 eurot renti maksab ettevõte vallale kahe aasta jooksul – tuleval aastal 80 000 eurot ja ületuleval samuti 80 000 eurot.

Kukk ütles Lääne Elule, et täna võtavad nad kolm peremaja üle ja alustavad möbleerimist.

30 hoolealust saabuvad peremajadesse elama hiljemalt jaanuari lõpuks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle
5 aastat tagasi

Nii et riik kulutas miljon eurot maksumaksja taskust ning kinkis selle 160000 euro eest reformi erakätesse. Nii see poliitika meie riigis siis toimib.