Haapsalu Veevärk võtab Nõva veemajanduse üle

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu Veevärgi juhataja Kaido Erik. Foto: Urmas Lauri

Uuest aastast toimetab Nõva osavallas vee ja kanalisatsiooniga senise Nõva Kilgi asemel Haapsalu Veevärk.

“Haapsalu Veevärk peaks 1. jaanuariks Nõva Kilgi mantlipärijaks saama,” ütles veevärgi juhataja asetäitja Jüri Heringas.

Nõva tarbijate jaoks ei muutu esialgu mitte midagi. “Nõva vesi on praegu palju kallim kui Haapsalus ja ma ei usu, et hind seal tõuseb,” lausus Heringas. “On lootus, et vee- ja kanalisatsioniteenus Nõval muutub stabiilsemaks.”

Varikul saab Haapsalu Veevärk veetöötlusjaama ja 700 meetrit veetorustikku. Nõval antakse Haapsalu veevärgile üle veetöötlusjaam, reoveepuhasti, kanalisatsiooni ülepumpla ja ligemale 900 meetrit vee- ning 600 meetrit kanalisatsioonitorustikku. Rannakülas on reoveepuhasti ja veetöötlusjaam ning 300 meetrit vee- ja sama palju kanalisatsioonitorustikku.

Heringa sõnul on nii Nõva kui ka Rannaküla torustikud suhteliselt uued, vaid Variku omad on kolhoosiaegsed.

Haapsalu Veevärk plaanib Nõva osavallas teenuslepingute sõlmimisega alustada nii pea kui võimalik ning soovib eelnevalt tutvuda veemõõdusõlmede olukorraga ja vajadusel vahetada veearvestid.

Haapsalu Veevärk toimetab praegu nii Haapsalu linna Haapsalu linnas kui ka Haapsalu linna Uuemõisa ja Paralepa alevikus, Kiltsi, Jõõdre ja Panga külas. Lääne-Nigula vallas on Haapsalu Veevärk Risti, Taebla ja Palivere alevikus ning Piirsalu, Linnamäe, Nigula, Pälli, Sutlepa ja Pürksi külas. Vormsis on Haapsalu Veevärgi hakkata Hullo küla veevärk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments