Uus  jõulufilm tõi Haapsalus avapäeval kinno ligi 500 inimest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eiat mänginud Paula Rits filmivõtetel. Foto Kristjan Mõru

Pühapäeval esilinastus Haapsalus  värske Eesti lastefilm „Eia jõulud Tondikakul“. Kahe seansiga kogus teos umbes 490 vaatajat.

Režissöör Anu Auna linateos on Eesti esimene täispikk laste jõulumängufilm, mis jutustab 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Filmi peaosas astub üles tuhandete kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits.

Paula Rits ja Anu Aun vastasid pühapäeval pärast seanssi Haapsalu laste küsimustele.

Paulalt küsisid lapsed, kas ta nägi ka päriselt kõiki neid loomi ja linde, kellega Eia filmis kohtus (neid on seal palju ja loodusvõtted on imeilusad). „Ainult koera,“ tunnistas Paula. „Samal ajal kui meie filmisime oma võtteid, filmis loodusfilmitegija Ants Tammik ja tema tiim loomi. Kui mina pidin mängima, et näen looma, siis ma vaatasin tühja kohta.“

Paula Rits tunnistas ka, et loomapildid, mida Eia filmis joonistas, ei ole tegelikult tema tehtud.

Režissöör Anu Auna sõnul kulus ideest filmi valmimiseni ligi viis aastat. Film esilinastus hiljuti PÖFFil ja jõudis Eesti kinolevisse sel nädalavahetusel. Kui film osutub populaarseks, tahab Anu Aun sellele ka järge teha.

Helge koguperefilm tõi avanädalavahetusel kinodesse 28 776 vaatajat, mis on EV100 filmiprogrammi teoste edukaim avalöök ning parim tulemus kodumaisele koguperefilmile.

“Me oleme eriliselt rõõmsad, et meie film on nii kiirelt inimestele südamesse pugenud. Vaatajate siiras ja soe tagasiside on vaat et veelgi rõõmustavam kui ootamatult suur kinokülastuste arv,” sõnas filmi režissöör Anu Aun.

“Eia avanädalavahetuse numbritest võib järeldada, et just sellist jõulufilmi ongi meie publik oodanud. Juba esimestest seanssidest oli selge, et hea sõna levib kiirelt suust suhu ja mis saaks olla parim reklaam ühele filmile kui sõprade siiras soovitus,” kommenteeris filmi avalööki levifirma Hea Film esindaja Lauri Kaare.

„Eia jõulud Tondikakul“ avanädalavahetuse tulemusest on taasiseseisvunud Eesti aastatel enamat suutnud vaid komöödiafilmid „Klassikokkutulek“ ja „Klassikokkutulek 2“.

Filmis teevad kaasa ka 13-aastane Siim Oskar Ots, Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Oma näitlejadebüüdi teeb lauljanna Liis Lemsalu.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon.

„Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments