Täna õhtul esietendub LÜGi muusikal “100 aastat koolielu”

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

"LÜGI muusikal "100 aastat koolielu". Foto: Arvo Tarmula
LÜGi õplased tegid eile proovi Haapsalu kultuurikeskuse laval. Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi seekordne muusikal sündis suure vilistlaspeo ajaks, millega tähistatakse eestikeelse gümnaasiumihariduse 100. aastapäeva.

Ka lavastuses mängitakse kõik need aastakümned läbi. Laval lahti rulluvad lood põhinevad vilistlaste mälestustel, mille on näpuotsaga vürtsi ja fantaasiat lisades üheks tervikuks kokku kirjutanud Haapsalu I keskkooli ja kooli muusikateatri Pöialpoiss vilistlane Anneli Aken. Igale aastakümnele omast hõngu puhus stseenidesse lavastaja Kai Tarmula, samuti sama kooli vilistlane.

Nagu juba traditsiooniks saanud, pärinevad LÜGi muusikali laulud maailma ja Eesti popmuusikaklassikast, mille teravmeelsed tekstid on lavastuse jaoks kirjutanud Anneli Aken. Laulujuhid, kelle käe all eri aastakümnete tuntud laulud tänapäeva noortele selgeks said, on Karin Lükk-Raudsepp ja Ilona Aasvere.

Kõik hitid kõlavad vilistlastest koosneva bändi esituses, kuhu kuuluvad Antti Kammiste, Madis Kari, Kristo Kuuse, Mart Mikson, Mattias Mutso, Tõnis Soots, Priit Zimmermann ja Jaak Vasar. Kui need nimed olid juba varem teada, andis lavastaja Kai Tarmula eile teada, et bändiga liitub veel üks vilistlane – LÜGi muusikalis „Kinni läete teie”, superstaarisaates ja paari aasta taguses Valge Daami lavastuses karastunud laulja Jaan Lehepuu.Tarmula lisas, et laupäevasel etendusel võib lavale tulla veel mõni üllatusesineja.

Reedene ja laupäevane etendus on juba välja müüdud. Neljapäevasele etendusele on saada veel mõned piletid.

LÜGi muusikal „100 aastat koolielu”

  • Libreto: Anneli Aken
  • Lavastaja: Kai Tarmula
  • Laulujuhid: Karin Lükk-Raudsepp, Ilona Aasvere
  • Ansambli juht ja seaded: Antti Kammiste
  • Ansambel: Madis Kari, Kristo Kuuse, Mart Mikson, Mattias Mutso, Tõnis Soots, Priit Zimmermann, Jaak Vasar
  • Koreograafid: Kai Tarmula, Karoline Suhhov (lõputants „Aeg ei peatu”)
  • Videokunstnik: Anti Rannus
  • Video ja reklaamid: Peeter Särg (Naxti)
  • Heli ja valgus: Tiit Maivel, Remo Sirila, Karl Jakob Nöör
  • Produtsent: Mairi Grossfeldt
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments