Ääsmäe–Haapsalu maantee tuleb nüüd kiiremini lumest puhastada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Teehooldusmasin sõidab päeva jooksul 300–400 kilomeetrit. Herjava teelt läks auto eile edasi Parila teele, sest merelähedastele teedele tekib õhtul jäide. Foto: Urmas Lauri

Läänemaal karmistusid teede hooldusnõuded mullusega võrreldes sadakonnal kilomeetril.

„Eelmine talv oli traagiline, surmaga lõppenud avariisid oli palju, selle tõttu karmistasimegi hooldusnõudeid,” nentis maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla.

Läänemaal polnud varem teid, mis kuuluksid kõrgeima seisunditaseme 3+ kategooriasse. Nüüd on selleks 52kilomeetrine lõik Haapsalust Tallinna poole ehk umbes Riisipereni. Sel lõigul tuleb nüüd libedus tõrjuda kahe tunni jooksul. Riisiperest Tallinna poole on seisunditase samuti 3+, kuid see ei ole enam Läänemaa teehooldajate tööala.

Sama maantee Haapsalu–Rohuküla lõigu seisunditase jäi aga samaks, seal tuleb tee sõidukõlblikuks saada nelja tunni jooksul. Lumi tuleb lükata mõlemal suunal viie tunni jooksul pärast lumesaju või tuisu lõppu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments