0

Haapsalu piiskopilinnuse kaevule tuleb seitse terashobu

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Bruno Lillemetsa terashobused piiskopilinnuse kaevul. Eskiis
Bruno Lillemetsa terashobused piiskopilinnuse kaevul. Eskiis

Haapsalu piiskopilinnusesse uue muuseumi kunstikonkursi võitis Bruno Lillemetsa ideekavand „Kaja”.

Teos rajatakse piiskopilinnuse sisehoovi kaevule ja see koosneb seitsmest hobuse kujutisest, mis on lõigatud terasest, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

„Tegemist on peene, õrna, elegantse skulptuuriga, mis kujutab hobuseid joomas kaevul. Ühtepidi on see äärmiselt realistlik, aga kui minna teise nurga alla, siis on selline abstraktne, peen, õrn joontekimp,” selgitas Haapsalu piiskopilinnuse juhataja ja kunstikonkursi žürii liige Kaire Tooming.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz