1

Haapsalu jõulukuusk saabub koos parkimiskeeluga

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Nii saabus kuusk Haapsallu eelmisel aastal. Foto: Urmas Lauri
Nii saabus kuusk Haapsallu eelmisel aastal. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeva hommikul tuuakse Haapsalu lossiplatsile jõulupuu. Et kõik kulgeks sujuvalt, palub linnavalitsus kuuse teekonnale autosid mitte parkida.

„Sel aastal tuuakse Haapsalu jõulukuusk Piirsalust ja see on tõesti väga ilus puu,” ütles Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus. Oma kinnistul kõrguva kuuse pakkus Haapsalu linnavalitsusele välja Andre Oja.

Kuusk on on umbes 17 meetrit kõrge ja selle transport lossiplatsile on Tallinna maantee remondi tõttu keerulisem kui varem. Kuuske vedavat autot eskordib politsei.
Jõulupuu jõuab linna mööda Tallinna maanteed, kust pööratakse Kuuse tänavale. Kastani poe juurest jätkub teekond mööda Tamme tänavat, siis mööda Lihula maanteed ja edasi juba Posti ja Karja tänaval.

Parbuse sõnul tuleb ilmselt paaris kohas mõni liiklusmärk korraks maha võtta, et mahuks kuusega manööverdama. Lisaks palub linnavalitsus jõulupuu teekonnale autosid mitte parkida.

„Kuusk tuuakse Haapsallu teisipäeva hommikul. Esmaspäeva õhtul paneb Haapsalu Linnahooldus vajalikesse kohtadesse ajutised parkimist keelavad märgid ja teisipäeva hommikul kontrollib politsei trassi üle. Niisiis need, kes on siiski parkinud oma auto keelumärkide piirkonda, saavad teisipäeva varahommikul politseilt kõne palvega oma auto ümber parkida,” selgitas Parbus.

„Meie suur soovitus on see, et inimesed ajutistest liikluskorraldusvahenditest siiski kinni peaks. Keegi ju ei taha, et mõni auto kriibitud saaks,” ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Meelis Laurmann.

Eelmisel aastal eiras terve rida autojuhte keelumärke ja peatänav pargiti hommikul autosid täis. Kuuske transportinud Haapsalu Linnahooldus oli sunnitud appi kutsuma politsei.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Asunik
Asunik

Miks teha asju lihtsalt kui saab ka keeruliselt teha. Piirsalust tulles võiks ju sõita ringi mööda Virtsu maanteed Laiküla ristini ja edasi mööda Lihula maanteed. Teekond küll pikem aga sel juhul ei peaks suure autoga kruttima Haapsalu kitsastel ristmikel.

wpDiscuz