Valitsuskriis? Jevgeni Ossinovski nõuab Urmas Reinsalu lahkumist valitsusest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Tarmula
Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski tegi peaministrile ettepaneku, et see vabastaks justiitsminister Urmas Reinsalu ametist.

“Eile oli halb päev Eestile. Valeväidete massiivi toel orkestreeritud inforünnakule allunud Isamaa muutis valitsuse otsustusvõimetuks ning viis meid sellega Ungari ja Poola välispoliitilisse klubisse. Justiitsministri jaoks on tegemist mänguga, milles võib vahel “paha poiss” olla. Sotsiaaldemokraatide jaoks on tegemist 27 aasta jooksul raske tööga ehitatud Eesti välispoliitilise maine ja põhiväärtuste küsimuse alla seadmisega. Tunnustan välisminister Sven Mikserit põhimõttekindluse eest selles küsimuses. On selge, et samamoodi valitsus edasi minna ei saa. Seepärast olen teinud Jüri Ratasele ettepaneku vabastada justiitsminister Reinsalu ametist,” kirjutas Ossinovski oma Facebooki lehel.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul tegi valitsus õige otsuse, kui jättis ÜRO ränderaamistiku leppele heakskiidu andmata, lisades, et koalitsiooni koostöö seeläbi ei kannata, kuigi on palju erinevaid arvamusi.

“Kui on küsimus rahvuslikes huvides, siis peab Eesti vahest olema ka paha poiss,” ütles Reinsalu neljapäeval ERR-ile. “Eesti huve silmas pidades oli tegemist õige otsusega.”

Peaminister Jüri Ratas teatas, et neljapäevane valitsuse arutelu ning Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski nõudmine näitavad, et koalitsiooni töövõime on saanud tugeva löögi.

“Olen alati rõhutanud, et peaministri roll on hoida valitsust töövõimelisena, seista alati meie riigi ja rahva huvide eest ning hoida ja tõsta meie rahvusvahelist mainet. Lähtun sellest põhimõttest ka täna,” ütles ta ERR-ile.

Ratase teatel muudab ta oma tänase Ida-Viru ringreisi ajagraafikut ning pöördub varem tagasi Tallinna, et kutsuda õhtul kell 17 kokku Keskerakonna juhatus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
memm
5 aastat tagasi

Õige, hr. Reinsalu, ära anna alla.Kus on Ossinovskil ikka jultumus nõuda… mingu ise koos Mikseriga minema.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Jevgeenile teadmiseks, et seal klubis on veel USA ja Austraalia ning nii mõnigi veel…. Ühe korra ei saa oma tahtmist ja kohe selline kiun lahti…