Rannarootsi muuseum saab annetajate toel abihoone

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Comodus OÜ ehitajad on lubanud kõrvalhoone veebruarik valmis saada. Foto: Arvo Tarmula
Comodus OÜ ehitajad on lubanud kõrvalhoone veebruarik valmis saada. Foto: Arvo Tarmula

Järgmise aasta alguses saab Rannarootsi muuseumi õuel valmis 100 m² hoone, mis pakub peavarju nii suurtele eksponaatidele kui ka muuseumi minibussile.

Põhjusi abihoone ehitamiseks on muuseumi juhi Ülo Kalmu sõnul mitu. „Muuseumi näitusepind on nii hõivatud, et me ei saa kõiki asju inimestele näidata. Meil on siin ootamas Noarootsi ruup, käsikivi ja tuulamismasin, mis praegu on vanas paadikuuris hoiul ja keegi neid näe,” selgitas Kalm.
Ligi pool ehitatavast hoonest ongi mõeldud ekspositsiooni jaoks.
Katuse alla saab ka muuseumi minibuss. „Meil garaaži pole ja buss on tuulte meelevallas õue peal,” ütles Kalm. Garaaži kõrval saab olema väike majandusruum, kus hoitakse luudasid-rehasid-labidaid ja muud tarvilist majakraami.

Abihoone ehitus saab teoks tänu kahele lahkele rannarootslasele. „Puhtalt eraannetuste eest,” kinnitas Kalm. Heategijateks on Einar Hambergi ja Bengt Heymani perekonnad Rootsist, kellega Rannarootsi muuseumil on pikaajalised sidemed. Mõlemad perekonnad on Kalmu sõnul juba aastaid muuseumi toetanud ja annetasid seekord kumbki 30 000 eurot.

Hoonet ehitab Comodus OÜ ja lepingu järgi valmib see järgmise aasta veebruariks. „Eks see sõltub ilmast ka – võib ka varem valmis saada,” sedastas Kalm. „Kui ilmataat on meie poolt, saavad sellel nädalal seinad püsti ja järgmisel nädalal hakatakse juba puitosa ehitama,” selgitas ta.

Muuseumirahvas lubas, et uueks hooajaks on kindlasti eksponaadid juba uutes ruumides ja siis saab rahvas osa ka avamispeost.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments