Haapsalu linnavalitsuses arutatakse, mida teha probleemsete alaealistega

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Täna toimub Haapsalu linnavalitsuses volikogu esimehe Jaanus Karilaidi eestvedamisel ümarlaud, kus arutatakse, mida teha linnaelu häirivate probleemsete alaealistega.

Karilaidi sõnul võeti teema üles seetõttu, et murelikud inimesed on korduvalt linnavalitsuse poole pöördunud – alaealised huligaanitsevad ja laamendavad ning norivad teiste lastega tüli.

„Kogukond on oma olemuselt ühistu, mis tähendab, et me peame probleemidega tegelema koos,“ ütles Karilaid.

Nii oli tänaseks linnavalitsusse kutsutud politsei, lastekaitse, koolide ja huviringide esindajad ning spordijuhid, aga ka lapsevanemad.
„Me peame alustuseks koos ära fikseerima, kui suur see probleem on, ja arutama, mida me saame teha. Kas ametnikud tegelevad asjaga liialt oma kabinetis? Kas me peame lapsevanematega personaalsemalt tegelema? Milline saab olla abipolitseinike roll? Sellest kõigest tuleb rääkida ja kokku panna tegevuskava, mis on parem kui praegune,“ rääkis Karilaid.

„Haapsalus peab olema kõigil turvaline elada. See on lähteülesanne number üks. Mitte keegi ei tohi tunda õhtul tänaval käies hirmu või mõtlema mänguväljakul mängides, kas keegi tuleb täna riidu kiskuma ja tõukama. See peab olema tagatud. Ma loodan, et saame selles suunas mõned sammud edasi teha,“ ütles Karilaid enne kohtumise algust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
5 aastat tagasi

Loen ja imestan, milline on meie kogukonna suhtumine.Probleemi lahendus hakkab eelkõige pihta meist endist. See väike osa kodanikest, kes linnavalitsuses istuvad ei suuda midagi ära teha. Olen ise kasvanud külakogukonnas, kus kogukond tegeles koos lastekasvatamisega. Mina näen seda probleemi nii: 1. Normaalne peremudel on Eestis lõhki. 2. Kogukond häbistab ja mõistab hukka neid peresi, kes ei suuda oma lastele pakkuda hoolitsust ja normaalset perekonda. Minu poolne probleemi lahendus: 1. Meie elu keskonna turvalisus ja heaolu on meie kõigi kohus. ( Märka abivajajat, ükski probleem ei lahene ise) 2. Me ei tohi hukkamõista teisi inimesi nende vigade pärast. 3. Toeta abivajajat… Loe rohkem »

Üks küsimus ainult...
5 aastat tagasi

Kogemus näitab, et mida rohkem koosistumisi, seda vähem tulemusi. Tegutsema juba peaks!

seda et
5 aastat tagasi

Kas linnavalitsus ei ole selle arutamisega juba hiljaks jäänud? Mõned linnapead ja ametnikud võiks peeglisse vaadata ja küsida, mis nad siiani teinud on.

Zanders
5 aastat tagasi

Nendele rimi ja super alko ümber lällavatele tatikatele tuleb lõuga kütta..
Osad seltsimehed sealt kambast on 8 aastased ja suitsud ees…mendid saadetakse lihtsalt pikalt…

2. kodanik
5 aastat tagasi

Kaseurvaplaaster oli vanasti selle ravimi nimi.

Kodanik
5 aastat tagasi

Võiks tõesti midagi ette võtta. Kas noortel muud pole teha kui Rimi uste vahel istuda ja nutikaid näppida? Koolis ei peaks olema või? Mõni passib juba enne lõunat seal.

K.S.
5 aastat tagasi

Tänase LE valguses ütleks tõesti, et kala mädaneb ikka peast.

Kohuustuslik
5 aastat tagasi

Karilaid lasteaiakasvatajaks ja Sukles vangivavuriks”

mats
5 aastat tagasi

aga mida teha probleemsete poliitikutega?

linnakodanik
5 aastat tagasi

Karilaid võiks hoopiski istuda linnapea ja linnarahvaga ümarlaua taha ja arutada, mida teha probleemsete linnaametnikkega, kes oma tööga hakkama pole saanud (näiteks Tallinna mnt remondi valguses)

kodanik 3
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Probleemse poliitikuga ei ole mõtet arutada, mida teha probleemse linnavalitsusega. Ainuüksi tänu probleemsele Suklesele probleemne Karilaid Riigikugus ongi. Ja vastupidi.

Fact
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik 3

Kuna linnavalitsuse kodanikud ja poliitikud tööd teha ei oska,püüavad nad makksumaksja turjal liugu lasta ja oma suguseltsile mammonat teenida.

Inimene
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Mis siin arutada- prügimäele!