Tuleval nädalal alustab Haapsalus maleakadeemia

Suurmeister Jaan Ehlvest. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees
Suurmeister Jaan Ehlvest Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Male suurmeistri Jaan Ehlvesti maleakadeemia alustab tuleval kolmapäeval, 14. novembril.

Esimene kokkusaamine toimub Haapsalu spordihoone kohvikus kell kuus õhtul. Siis peab Ehlvest loengu male kasulikkusest lastele. Eeskätt on esimene kokkusaamine mõeldud õpetajatele ja lapsevanematele ning kohapeal saab ka osalejaid registreerida.

„Siis selgub täpsemalt, kui suur huvi selle vastu on, kui paljud käima hakkavad,” ütles Haapsalu male edendaja Ailar Ladva.

Tema sõnul on esialgne plaan, et Ehlvest hakkab Haapsalus käima kord kuus ja pikematel nädalavahetustel, siis on kohapeal kaks, kolm päeva korrafa. „See oli esialgne plaan, eks see selgub pärast esimest kokkusaamist,” ütles Ladva.

Ka see, kus maleakadeemia tegutsema hakkab, on veel lahtine.

Maleakadeemia hakkab tegutsema Haapsalu noorte huvikeskuse all ja selle igakuine makse on nagu teistel sealsetel huviringidel – viis eurot kuus.

Ladva ütleb, et nägi kunagi oma lapse pealt, kuidas male õpetas lapsele kannatlikkust ja ühe koha peal istumist. Lisaks ruumilist, loogilist ja matemaatilist mõtlemist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments