1

Huntide arvu selgitab väljaheidete loendamine

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh
Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Keskkonnaagentuur kutsub kõiki loodusesõpru korjama hundi väljaheiteid – see aitaks kaasa huntide arvukuse hindamisele.

Seni on ulukite arvu hinnatud klassikaliste loendusmeetoditega nagu kütitud loomade ja jälgede lugemise ning loomavaatluste abil, kuid see kõik pole päris täpne. Sel aastal proovitakse Eestis esimest korda DNA-põhist hundiseiret. Varem on taolist meetodit Eestis kasutatud vaid karude loendamisel.

Et projekti edukus sõltub suuresti vabatahtlikest, kutsutaksegi kõiki hundi- ja loodussõpru või muidu matkaselle metsa kakatalgutele. Proove on tarvis ligi 750. Proovide kogumise juhend tuleb välja novembri jooksul.

Kui loendus ostub edukaks, hakatakse seda tegema igal aastal.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kakia
kakia

pole probleemi, lisame ka hundikoerte kaki ja maitsestame nalivkaga, küll siis tüuseb võõrliiksete huntide arv.

wpDiscuz