Äripäev: ärimehed soovivad riigi suuremat tsentraliseerimist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rait Maruste. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu liige Rait Maruste. Foto: Urmas Lauri
Ettevõtjate huvigrupp Riigireformi SA paneb ametnike arvu ja halduskoormuse vähendamise eesmärgil ette ministeeriumite kaotamise ja paljude poliitiliste strateegiate koondamise otse peaministri alluvusse, kirjutab Äripäev.

Kui eelmisel nädalal tuli Jüri Raidla ja Rait Maruste juhitud töögrupp lagedale ettepanekutega riigikogu liikmete arvu vähendamise ja riigikogu töökorra muutmise kohta, siis järgmises paketis on ettepanekud selle kohta, kuidas minimeerida poliitiline kontroll ministeeriumite tegevuse üle, tuua riigiaparaat ühise juhtimise alla ja kärpida poole võrra.

Peaministri institutsioonile heidetakse ette väikest pädevuste loetelu, praegu korraldab peaminister valitsuse tööd, aga see peaks rohkem ressurssi saama pikaajaliste strateegiate väljatöötamisele. Strateegiat kavandavad Eestis ministeeriumid, praeguseks koostatud 47 arengukava peab huvigrupp liiga killustunuks, mistap tuleks peaministri alluvusse luua eraldi strateegiakeskus, miks võiks kavandada kõike alates infrastruktuuri arengust IT-teenusteni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kàgu
5 aastat tagasi

Loodame,et see hobuse unenàgu làbi ei làhe. Asja sisu on selge – koondada vòim ja raha vàikese ringi oma poiste kàtte. 🐏