Pihelgas ja Pank tulid noorte sumo Euroopa meistriks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kristyn Pihelgas, Janar Sõber ja Eerik Pank noorte sumomaadluse EMil. Foto erakogu

Noorte sumo Euroopa meistrivõistlustelt võitsid Lääneranna valla noored maadlejad kaks kuld- ja ühe hõbemedali.

Kristyn Pihelgas tuli kuni 18aastaste Euroopa meistriks Eesti naiskonna koosseisus. „Kristyn tegelikult matile ei pääsenudki, vaid oli võistkonna neljas maadleja, varu. Ta pääses koondisesse vigastatud tüdruku asemel,” ütles Lihula raskejõustikuklubi Leola treener Janar Sõber.

Eerik Pank võitis kuni 16aastaste meeskonnaga kuldmedali ja kuni 18aastaste meeskonnaga hõbemedali. „Eerik on 15aastane Virtsu kooli poiss ja oli tubli ka kuni 18aastaste hulgas. Meie kuni 16aastaste koondis esindas Eestit nii oma vanuseklassis kui U18 arvestuses,” selgitas Sõber.

Individuaalarvestuses said nii Pihelgas kui ka Pank viienda koha.

Eerik Pank tegeleb peamiselt Kreeka-Rooma maadlusega ja Kristyn Pihelgas naiste maadlusega. Sumo noorte EMi eel osalesid mõlemad treeninglaagris Virumaal, kus noori aitas ette valmistada Kaido Höövelson ise.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments