Taebla kooli ehitushange nurjus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Taebla uus koolimaja. Eskiis

 

Taebla uus koolimaja. Eskiis

Taebla kooli ehitushange nurjus, ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Lõhmus rääkis Lääne-Nigula volikogu istungil Ristil, et pakkumised pole enam jõus ja tuleb välja kuulutada uus riigihange.

“Lahingu võitsime, aga sõja kaotasime,” ütles Lõhmus.

Taebla kooli ehitushanke vaidlustas Eviko. Eviko nõudis, et vallavalitsus peab ka nende pakkumusega arvestama. Riigihangete vaidlustuskomisjon andis esimesel korral õiguse Evikole, teise vaidlustuse järel aga vallavalitsusele.

Vallavalitsus leidis, et kuna pakkumised pole enam jõus, tuleb konkurss uuesti välja kuulutada. Pakkumised olid jõus 13. septembrini.

Lääne-Nigula abivallavanem Taivo Kaus ütles, et vallavalitsus kuulutab uue riigihanke välja veel sel nädalal.

Taebla praeguse koolimaja lammutamine pidi algama juulis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
5 aastat tagasi

Meie vanast koolist on kahju

sorts
5 aastat tagasi

loodetavasti seda lehmalauta (mida üritatakse koolimaja pähe maha müüa) ei ehitatagi

Arvos, sulas saab tühjenduse eest maksta
5 aastat tagasi

Arvos teab, et kõik on sulid aga ise puhas poiss.

Arvos
5 aastat tagasi

Kole ja kirju nagu tsirkus.

Pshhh
5 aastat tagasi

Ja gümnaasium?? Nii kangesti oli vaja sulgeda, sest uus koolimaja tuleb kohe kohe! Vabalt oleks võinud see gümnaasium veel 10 aastat toimida! Ei tule seda uut kooli veel raudselt lähima 6 aasta jooksul!!!

Zanders
5 aastat tagasi

See oli ju ette näha…
Aga valimised kohe ukse ees
Siis saab jälle kuulutust

xyz
5 aastat tagasi

Kus me oleme midagi sellist veel kuulnud? Ah jaa, Nõva Koolile direktori leidmisel. 5 kandidaati ei olnud piisav, et kevadel sobivat leida, tuli uus konkurss korraldada. Seekord leiti, kuid ilmselgelt oli see “õige” inimene juba algul teada, vaja oli lihtsalt “konkurss” millegi konkursi-taolisena välja mängida. Eks ka nüüd on see “õige” ehitaja juba ammu teada, vaja vaid see “õige ehitaja leidmise konkurss” enam-vähem usutavalt välja mängida nii, et rohkem vaideid ei tekiks. Keerame aga JOKK-vinti veel pisut tihedamalt peale ning küll siis järgmine kord ka vaided ära kukuvad. Lapsed??? Lapsed võivad ka kuuse all elada, nagu Nõva kogemus jälle ilmekalt… Loe rohkem »

Taeblast
5 aastat tagasi
Reply to  xyz

Süveneks nüüd asjasse uuesti, enne kui igast nurgast tonti otsida!
Riigihange ei ole mõni külameeste tehing, kus otsuseid näo või hingeõhu järgi tehakse. Riigihankele kehtivad reeglid, samuti on reeglid hankele vaide esitamise osas. Ehitushankele laekuvad pakkumised omavad kehtivusaega, nii nagu iga suvaline hinnapakkumine meie igapäevaelus.
Ühe vaidleva ehitusfirma tõttu kaotasime aega, tõenäoliselt ka hinnas. Ehitusfirmat need lapsed ei huvita, huvitab vaid kuidas tehtud tööst maksimum kasum lõigata.

Tom
5 aastat tagasi
Reply to  Taeblast

Oleme näinud küll hankeid, millesse võitja on sisuliselt sisse kirjutatud ja teame, kuidas asju tegelikult aetakse. Läbipaistvusega ning maksuraha parima kasutamisega Lääne-Nigula vallas hämada ei tasu, seda usuks praeguseks vaid need lapsed, kes jätkuvalt Jõuluvanadele kirju kirjutavad.

Jaan
5 aastat tagasi

Ja lapsed on surutud asjata koolimaja ühte soppi… Loodame, et siis vähemalt järgmisel aastal hakkab midagi sündima.

..
5 aastat tagasi

Väga väga kahju, sest praegune koolimaja pole lastele hea..

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  ..

Ehk selgitad ja harid täpsemalt, mismoodi ta lastele halvasti mõjub?

midagi on väga valesti
5 aastat tagasi

Venitame ja venitame, eksime ja teeme uuesti! Kaua võib, asjad lähevad aastatega ikka aina kallimaks. Lubatud on, saadud pole seni midagi. Kes, kus vastutab? Ilmselt mitte keegi.