Haapsalu põhikooli ehitamine algab kevadel

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu kolledži hoone lõigati pooleks, osa läks lammutamisele. Foto: Arvo Tarmula

Lammutatud Nikolai kooli asemele ehitatav Haapsalu põhikooli uue hoone ehitamine algab parimal juhul märtsis. Praegu käib projekteerimine. Rahvusvaheline ehitushange kuulutatakse välja uuel aastal.

Ehitusluba Haapsallu uue põhikooli ehitamiseks tuleb kindlasti välja anda veel sel aastal, sest tulevast aastast muutuvad uute hoonete energiatõhususe normid karmimaks, mis omakorda muudaks ka koolihoone ehitamise tunduvalt kallimaks, selgitas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman linnavolikogu märtsiistungil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
5 aastat tagasi

Kahtlane küll, et kooli ehitamine algab märtsikuus, kui hanke kuulutab linnavalitsus välja alles uuel aastal. Lihtsalt füüsiliselt ei jõua, kui järgida hanke läbiviimise ja hanke edukaks tunnistamise korda. Aselinnapea Vikmani sõnu märtsikuu volikogu istungil ei tasu tõsiselt võtta, too mees ei hooma lihtsalt olukorda.

Uskumatu
5 aastat tagasi

No superluks, avalikult sellist infot jagada ja juba ette ära määrata et mingit jama tegema hakatakse. Ei või siis veidi ette mõelda ja midagi ajatut ja pikas perspektiivis kasulikku ehitada. Need otsustajad linnaisad oleks vaja kõik minema saata ja lõpuks ometi uut verd ja mõistust linnavalitsusse… muidusööjate kari. Häbi need inimesed ei tunne…. seal juba raudaelt ammmu ette määratud kes ehitab ja see et luba väljastada tuleb ka ehitaja huvides väljastada. Mõiatua ja asekvaatsus on siin olematu.

rahulikumalt
5 aastat tagasi
Reply to  Uskumatu

Miks selline halvustav paanikakülv? Kas järgmise aasta algusest KÕIK hakkavad endale uusi kodusid, uusi büroosid ehitama, sest vana ei kõlba kujugi? Muidugi mitte, normid ja eeskirjad on olemas ka praegustel ehitistel. Siis oleks jälle kisa taevani, kui oodataks ja lihtsalt sama maja läheks tunduvalt kallimaks.

Zanders
5 aastat tagasi

Kahju on Haapsalu rajooni aegadest..
Siis pandi aferistid aru andma seina manu.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Ja vabalt sai vene keeles räusata!

Kikerikii
5 aastat tagasi

Aga mis firmale see luba antakse?

Zanders
5 aastat tagasi

Elan seal vastas…
Ei tule seda kooli..
Ei tule….
Majanduskuritegude eest süüdimõistetud kurjategijate Lexused olid rivis kuuaega tagasi seal…
Aga jõudu…
Irwww

Peep Tamm
5 aastat tagasi

“Ehitusluba Haapsallu uue põhikooli ehitamiseks tuleb kindlasti välja anda veel sel aastal, sest tulevast aastast muutuvad uute hoonete energiatõhususe normid karmimaks”- ehitame kiiresti lastele külmema kooli, elagu!

K.S.
5 aastat tagasi
Reply to  Peep Tamm

Mitte külmema kooli, vaid sellise mille kütmine läheb maksumaksjale tulevikus oi kui kalliks….aga pappi on meil ju nigu putru…

ei pea kartma, arvan
5 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Kas siis praegu ehitatakse täiesti suvaliselt soojustamata maju? Muidugi mitte. Järgmisest aastast aga muutuvad normid absurdini, kasvõi hallitusteni välja umbseid maju. Soome eeskuju on olemas.