PÜTK juhib Lääneranna vallavalitsuse tähelepanu bussipeatuste korrektsele märgistamisele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Plaani kohaselt saab Koti bussipeatus valgustatud.

Koti bussipeatus. Foto: guugle.maps
Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) paigaldab katkiste infotorude asemel uusi A4 formaadis infotahvleid ja seega juhivad omavalitsuste tähelepanu bussipeatuste õigele märgistamisele, kirjutas Pärnu Postimees.

Lääneranna vallale saatis PÜTK oktoobri esimestel päevadel märgukirja, kus tõi esile, et 16 peatusel nimi erineb ühistranspordiregistris olevast või on silt sootuks puudu. “Selliseid tähistamata bussipeatusi esineb peale Lääneranna teistes omavalitsustes, kuid mitte massiliselt,” sõnas PÜTKi juhataja Andrus Kärpuk.

Põhjusi, miks peatused pole õigesti tähistatud, leidub mitu. Näiteks tõi Kärpuk selle, et peatusetähise paigaldamiseks ei ole kohta teeäärse kraavi või eramaa pärast. Samuti on peatuste sildid eemaldatud ajutiselt teeremondi ajaks ja jäänud tagasi panemata või on ootamatu sõiduvajaduse ilmnedes tehtud busside sõiduplaani õpilase tarbeks kooli alguseks peatus, kuid liiklusmärki ei jõutud nii kiiresti paigaldada.

Vale nimi liiklusmärgil ei võimalda inimesel otsida busside väljumisaegu riikliku ühistranspordiregistri veebilehelt ja seetõttu võib tal jääda teenus saamata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments