0

Hiiumaa reformierakondlased tahavad saarele rannakaitseüksust

Avatar

BNS

Peep Lillemägi. Foto: Urmas Lauri

Peep Lillemägi. Foto: Urmas Lauri
Valimiseelseid plaane arutanud Hiiumaa reformierakondlased soovivad saarele rannakaitseüksust, kirjutab Hiiu Leht.

Reformierakonna Hiiumaa piirkonnajuht Peep Lillemägi teatas, et eelmisel nädalal oli koos erakonna valimisprogrammi kaitsepoliitika toimkond. Arutati ka Hiiumaalt laekunud ettepanekut seada valimisprogrammis eesmärgiks parandada Lääne-Eesti ja saarte kaitsevõimekust. Sellega seoses soovivad Reformierakonna Hiiumaa piirkonnaorganisatsiooni liikmed saarele vähemalt 50 kaitseväelasega rannakaitseüksust.

Lillemägi vahendas programmitoimkonna kaitsepoliitika töörühma juhi ekspeaministri Taavi Rõivase öeldut, et kuulis erakonnakaaslaste soovist tuua saarele kaitseväe üksus juba kevadel. “Oleme seda töörühmas arutanud. Mõttel on jumet. Detailid saab mõistagi paika panna vaid koostöös riigikaitse planeerijatega,” lausus Rõivas.

Ettepaneku tegijate hinnangul võiks üksuse asukoht olla kümmekond aastat tagasi kalatehase sulgemise tõttu sotsiaalse katastroofi üle elanud Kõrgessaare asula, kuhu kaitseväe tulekuga lisanduks töökohti. “Sobivat riigimaad ja isegi juba olemasolevat, kuigi kõpitsemistvajavat militaartaustaga taristut on siin piisavalt,” põhjendas Lillemägi. “Loomulikult peab kõik käima kooskõlas riigikaitseliste huvide ja plaanidega, kuid piisab pilgust Läänemere kaardile, et mõista: nendega sobitub kaasaegne kaitsevägi Hiiumaal suurepäraselt.”

Kõrgessaare osavallakogu esimees Artur Valk ütles, et mõtet kaitseväeüksuse toomisest asulasse on arutatud ja toetatud ka osavallakogus. Avaliku sektori võimalike täiendavate töökohtadena saarel on kaitseväge nimetatud ka Hiiumaa arengukava 2035+ eelnõus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz