Kvaliteedimärgise saab kolm Läänemaa perearstipraksist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sirje Jupitsa (vasakul) ja Helle Saarsoo Haapsalu Perearst on kvalitedimärgisega perearstipraksis. Foto arhiiv

Kolm Läänemaal tegutsevat perearstipraksist tunnistati kvaliteedimärgise vääriliseks.

Reedel Tartus peetaval Eesti perearstide seltsi aastakonverentsil tunnustatakse 85 parimat perearstipraksist üle Eesti. Nende hulgas on ka kolm Läänemaa perearstipraksist: Haapsalus tegutsevad Andri Meriloo Arstikabinet ja TÜ Haapsalu Perearst ning Lihula perearst Külli Raudsik.

Tunnustuse pälvinud praksiste arv on aastatega kasvanud ning tänavu tegi see rekordilise hüppe. Eelmisel aastal sai kvaliteedimärgise 66 praksist, tänavu juba 85. Esmakordselt saavutas kõrgeima taseme 15 keskust.

Parimad praksised selgitati välja perearstide seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. Praksiste hindamisel võeti arvesse mitmeid aspekte, näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Lisaks parimate kvaliteetpraksiste äramärkimisele plaanib seltsil sel aastal keskenduda ka neile praksistele, kellel kvaliteedi osas nii hästi ei lähe, leida ja kaardistada põhjused. „Kvaliteet ei ole ühe päevaga saavutatav, see kujuneb järjepidevalt. Soovime teadlikkust suurendada ka perearstide endi seas ning anda arstidele abivahendid kvaliteetsema töö poole suundumiseks,“ ütles Eesti perearstide seltsi juhatus eliige Elle-mall Keevallik.

Kõrgema kategooria saamiseks esitas tänavu andmed 110 praksist. Pärast nende hindamist jäid sõelale keskused, mis läbisid veelkord kontrolli ehk auditeerimise.

Auditeerimisprotsessi on lisaks perearstidele partneritena kaasatud ka terviseameti ja haigekassa, sotsiaalministeeriumi ja riigikontrolli esindajad.

Parimaid praksiseid autasustatakse perearstide aastakonverentsil, mis tänavu toimub 21. septembril Tartus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
patsient
5 aastat tagasi

Mõtlesin nimelt õde Karinit

patsient
5 aastat tagasi

Mitte alati,mina olen küll saanud tunda tema teravusi ja ebaviisakust

Piret Saar Pärnust
5 aastat tagasi

Tore,et minu endine perearst dr Saarsoo sellise märgi pälvis. Soovin talle jõudu edaspidiseks!

Leo
5 aastat tagasi

Väga ülbe arst see Meriloo. Kas keegi on teda naeratamas näinud?

Mati
5 aastat tagasi
Reply to  Leo

Ilmselt on viga Sinus eneses, soovitan vähem viriseda.
Alati igati asjalik, abivalmis ja vastutulelik dr. Andri Meriloo, samuti väga tublid arstikabineti pereõed. Väärikas tunnustus dr. AndriMeriloo tööle.

varesele valu
5 aastat tagasi
Reply to  Leo

Inglise seriaalis dr.Martin on arstil suurepärased teadmised ning oskused, kuigi suhtlemisoskus on alla igasugust arvestust. Aga kui palju elusid päästab. Haigus nagu elugi on tõsine asi, mida siin ikka naerda. Pärast patsient kaebab, et läksin mina valust kõveras arstile ja sel suu kõrvuni peas nagu klienditeenindajal.. et millega saan kasulik olla.
Tervist ning kannatlikku meelt tohtrile!

Jens
5 aastat tagasi

Dr. Meriloo on asjalik ja teadja tohter. Nõustun.Kiitus talle ja tema meeskonnale.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Jens

Ja õde Karin on ka tore!

AGA...
5 aastat tagasi

Dr.Külli Raudsiku praksis peaks olema Pärnumaal! Tundub ,et Lihula elanikud tunnevad südames ennast ikkagi läänlastena.Hea näide -gümnaasiumi direktori lahkumine.