Nõva kooli ähvardab trahv

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Vandeadvokaat Allar Jõks saatis neljapäeval Tallinna halduskohtule taotluse Lääne-Nigula vallavalitsuse ja Nõva kooli trahvimiseks esialgse õiguskaitse rikkumise eest.

Tallinna halduskohus sai 6. septembril kaks kaebust – ühes viidatakse 11. juunil tehtud otsusele, milles kohus keelas Nõva koolil õpilaskodu sulgeda, ja teine 12. juuli otsusele, millega kohus peatas Lääne-Nigula vallavalitsuse määruse, millega otsustati õpilaskodu sulgeda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Infoks Lääne Elule
5 aastat tagasi

Koondamistasu tuli kasvatajale augusti lõpus. 27.08 pärastlõunal tehti koolijuhi kt Laine Koppelile telefonikõne, kus anti instruktsioonid ära vormistada kasvataja koondamisdokumendid. Seega ilmselge kohtumääruse rikkumine.

anonüümne
5 aastat tagasi

Seadus tehakse juba uuest aastast nii,et kohalik omavalitsus ei maksa kooliraha mujale õppima läinud õpilastele,kui on tagatud kodukohas kõik võimalused õppimiseks endilgi.( Ka Lihula kool ning Jõelähtme valla kool näiteks).Ja Lääne -Nigulal on õigus nagu alati.

Aga kui kodukoha kool kaob
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

siis ju ei ole tagatud??? Mis jaburus see on? Kui Nõva Kooli enam ei ole ja vanem käib tööl Tallinna-suunal, siis läheb ka laps kooli Tallinna-suunal (Keilasse, Tallinnasse), mitte aga Noarootsi või Taeblasse. Elementaarne ju, Watson!

ega
5 aastat tagasi

see trahv ei pane lapsi õpilaskodusse tagasi. Lapsed on ikkagi laiali, koduta. Need on meie Eestimaa lapsed

..
5 aastat tagasi
Reply to  ega

Ega eestimaal pole koolid kadunud