Lääne Elu paberleht laupäeval, 8. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Turvalepa looduskaitseala kaitseb tühja kurepesa

Turvalepa looduskaitseala loomise kavatsuse arutelu läks neljapäeval Taebla vallamajas tuliseks, sest maaomanikud nõudsid maade väljaostu ega saanud aru tühja pesapaiga kaitsest.

Kõik, kõik on uus septembrikuus

Suve jooksul on Läänemaa koolides üht-teist muutunud: tehti remonti, lisandus huviringe ja paranes digikeskkond. Üks koolidest, mis sai selleks õppeaastaks avaramaks, on Palivere põhikool. Hoone fuajee on nüüd suurem – sealt kaotatud huvijuhi ruumi ja laoruumi arvel.

Kunstnik Ülle Meister äratab Martnas muinasjutud ellu

Augustis 70aastaseks saanud Ülle Meistri piltidega on üles kasvanud ja tähed selgeks saanud mitu põlvkonda lapsi. Meister on üles joonistanud kolm põrsakest ja seitse kitsetalle, suure ja väikese Peetri, libahunte ning terve hulga vanapaganaid, aga mitte ainult.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selline Eesti
5 aastat tagasi

jaa,vene ajal varastati,peteti,nihverdati salaja.Meil praegu avalikult.Kõik kõike teavad ja ei midagi !

tahaks teada
5 aastat tagasi

Lipuväljak lipuväljakuks, aga kuidas on lood Kilgiga,mida Kapogi uurimas käis? Kas see uurimine on alustatud, lõpetatud või kestab veel? See on ju see peamine raha kadumise koht tegelikult.

Täiskasvanutel
5 aastat tagasi

peaks nii palju oidu olema, et oma mänge mängitaks laste heaolu kahjustamata.

eks ta ole
5 aastat tagasi

hea teada, et meie riigis on petmine, varastamine, kantimine, nihverdamine legaliseeritud, ilmselgelt seal ka vallaisade käsi mängus – tuled kooli juhtima (loe: teed kõik selleks, et hiljemalt aasta pärast kinni panna saaks) ja me aitame sul puhtalt pääseda …

anonüümne
5 aastat tagasi

Ega siis seadus pole ainuke,mis loeb.Maksavad oma trahvikese ära,ning asi tahe.Karavan veereb edasi.
Kaks kõva kivi head jahu ei jahvata.

sdf
5 aastat tagasi

Nõva vallast ja Kilgist kadusid kümned tuhanded tegelase pilgu all, kuid korruptsioon on Eestis juba selliseks normaalsuseks muutunud, et süüdi ei ole inimene mitte millegi eest. Siin on vaid sellised lahendused võimalikud: 1. Kolida kuhugi kaugele 2. Organiseerida oma finantsid niimoodi, et EV-le mitte mingit maksuraha ei laeku, mis sellist korruptsiooni toidaks. Näiteks kolida oma ettevõte Iirimaale, kus ühed maailma madalaimad maksud, erinevate riikide erinevate ettevõtete vahel liigutades nullida ära kasum, millelt makse maksta, töötada mitte kui lepinguline töötaja vaid osutada ettevõttena teenust ning maksta omale vaid maksuvaba miinimumi vms. Kui piisavalt palju inimesi selliseid meetodeid kasutab, kukub korruptsioon ise… Loe rohkem »

Nigulast
5 aastat tagasi

Kas tõesti nendest vallaisadest jagu ei saa, teevad mida tahavad, kas sellist Eestit tahtsimegi? Nõva inimesed on õigel teel.