Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhiks saab Kadri Englas

Kadri Englas
Kadri Englas

Alates 1. oktoobrist juhib Haapsalu neuroloogilist rehabilitatsioonikeskust Kadri Englas.

Sihtasutuse Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus (HNRK) nõukogu valis eile toimunud koosolekul järgmiseks HNRK juhiks Kadri Englase, kes asub ametisse 1. oktoobril, kui keskuse senine juht Priit Eelmäe asub tööle Tartu ülikooli kliinikumi juhina.

Nõukogu hinnangul rääkis Kadri Englase kasuks aastatepikkuse töö HNRK füsioterapeudi, osakonnajuhataja ja arendus- ja kvaliteedijuhina. Englase visioon HNRK tulevikule on seniseid väärtuseid hoidev ning suunatud arengutele väga kõrge kvaliteediga taastusravi- ja rehabilitatsiooniteenuse osutamiseks. Englas on siiani märkimisväärselt panustanud HNRK arengutesse, aidates nii visiooni kujundamisel kui toimivate praktiliste lahenduste leidmisel. „Ma tean, et HNRK-l on võimekus pakkuda maailmatasemel taastusravi- ja rehabilitatsiooniteenust ning usun, et Eesti inimesed väärivad seda. Näen võimalusi, kuidas teenuse osutamist arendada tõenduspõhisemaks ja patsiendikesksemaks ning – teades seal töötavaid inimesi – ootan põnevusega, milliste lahendusteni koos jõuame,” ütles Englas.

HNRK uue juhi volitused kestavad aastani 2023.

Kadri Englas lõpetas Tartu ülikooli füsioteraapia erialal 2007. aastal ning samas magistriõpingud 2009. aastal. Tema uuringud olid seotud imikute motoorse arengu hindamisega praktilises kliinilises olukorras. 2016. aastal omandas Kadri teadusmagistrikraadi füsioteraapias ja juhtimises Brightoni ülikoolis Suurbritannias, uurimisteemaks eesmärgi püstitamine rehabilitatsioonis ja füsioteraapias. Hetkel on Kadri Otago Ülikooli doktorant, tema uurimistöö keskpunktiks on traumaatilise ajukahjustuse järgse rehabilitatsiooni sekkumiste tõenduspõhisus.

Kadri Englas on olnud aastatel 2014-2017 Eesti Füsioterapeutide Liidu juhatuses ning aastatel 2016-2018 Maailma Füsioteraapia Konföderatsiooni Euroopa regiooni EU asjade töögrupi valitud liige.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vello
5 aastat tagasi

Olge kena ja taastage toitlustuskoht.See ,et see ära kaotati oli suurim totrus.