Eesti saab uue erakonna: liikumine Eesti 200 läheb erakonnana valimistele

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kristina Kallas. Foto: Tauno Tõhk/Arvamusfestival
Kristina Kallas. Foto: Tauno Tõhk/Arvamusfestival

Poliitilise liikumise Eesti 200 nõukogu otsustas, et osaleb tuleva aasta riigikogu valimistel ja sügisel loovad nad selleks erakonna.

Eesti 200 asutab erakonna hiljemalt novembris, edastas liikumise pressiesindaja.

“Meil on olemas nägemus sellest, millised muutused on Eesti riigis pikas plaanis vajalikud ja mida tuleb nende muutuste elluviimiseks ära teha. Meie tugev meeskond otsustas täna [teisipäeval], et on valmis need muudatused ka ise ellu viima, sest me nägime terve suve jooksul toimunud kohtumiste käigus, et meie ideedele on suur toetus ja teised parteid sellisel tasandil ei mõtle,” ütles MTÜ Eesti 200 nõukogu esimees Kristina Kallas liikumise pressiesindaja vahendusel.

Loodav erakond baseerub Kallase sõnul sellistel väärtustel nagu isikuvabadused, edasipüüdlikkus, läbipaistvus, vastutus, avatus, uuendus- ja eestimeelsus.

“Eestis on targad inimesed, keda ei ole võimalik rahalubadustega mõjutada. Me kutsume poliitikas taas osalema ka teadlasi, õpetajaid, insenere ja ettevõtjaid,” ütles liikumise liige Meelis Niinepuu.
Ta viitas president Kersti Kaljulaidi sõnadele, mille kohaselt need, kes Eesti tulevikust hoolivad, ei saa öelda, et poliitika neile ei meeldi. “Kui me ise ei tee, tehakse meie eest,” ütles Niinepuu.

“Mitte keegi ei peaks kolima, et saada head haridust või sotsiaalabi. Eesti 200 usub, et igas Eestimaa nurgas peaksid kõik inimesed saama ühtlaselt hea hariduse, kvaliteetse sotsiaalabi ja võimalused osaleda aktiivses elus,” sõnas Eesti 200 liige Rait Kuuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
surnult
5 aastat tagasi

sündinud, keda huvitab, mida kamp strikebrehereid(aga nood on alati äraostetavad)igavuse peletamiseks teevad

Mihkel
5 aastat tagasi

multi kultit propageeriv erakond. Taolise uue jõu eest hoiatas Mart Helme juba eelmine aasta. Nüüd siis ongi käes, püütakse ilusa jutuga valijaid, arvestamata, et tegelik inimeste taust on ju paljudele teada, kustkohast on tuldud ja millise eesmärgiga.

maali
5 aastat tagasi
Reply to  Mihkel

No mina küll ei tea ,millise eesmärgiga on tuldud ja kustkohast siis, võiks informeerida. Fakt on aga see, et ei vali ma neist kindlasti kedagi, sest ei tunne ju.
See kui Talvik , Tsahkna või keegi veel tuntumatest pundis on ei ole veel põhjus sellest erakonnast kedagi valida-las tõestavad tegudega ja vat 4aastat veel ja siis vaatame kuis on.

Mihkel
5 aastat tagasi
Reply to  maali

pildidl olev kristina kallas, näiteks tema uurimisvaldkondadeks on lõimumisprobleemid ühiskonnas, rändeküsimused ja vähemuste õiguste küsimused. Kallas töötab ka vähemuste õiguste eksperdina OSCE Vähemusrahvuste ülemkomissari ameti juures, kus ta nõustab Ida-Euroopa valitsusi lõimumispoliitika vallas …. ei hakka rohkem trükkima siin, vastused saab internetist igaüks ise leida ja omad järeldused teha.