Haapsalu linn ootab 2019. aasta kaasava eelarve ettepanekuid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ekraanitõmmis Haapsalu kodulehelt.

Haapsalu linn ootab kaasava eelarve ettepanekuid kuni käesoleva aasta 20. septembrini. Võitnud ettepanekud realiseeritakse 2019. aastal, teatas Haapsalu linnavalitsus.

Kaasava eelarve suurus on Haapsalu linnavolikogu kehtestatud 20 000 eurot.

Sel aastal kogutakse ettepanekuid Haapsalu linna linnalises piirkonnas, kaasa arvatud Uuemõisa ja Paralepa (ettepanekud kuni 20 000 eurot) ning endise Ridala valla territooriumil (ettepanekud kuni 10 000 eurot).

Kaasava eelarve eesmärk on avalikult kasutatavate investeeringute tegemine või ürituste korraldamine. Kaasava eelarve ettepanek peab pakkuma avalikku hüve ja olema realiseeritav avalikku kasutusse või suunatud avalikkusele (üritus) ning ettepanek ei tohi tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele.

Esitatud ettepanekuid hindab linnavalitsuse poolt moodustatav komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse vastava eriala spetsialistid, linnavolikogu vastava valdkonna komisjonide esindajad ja vajadusel sõltumatud spetsialistid. Kaasava eelarve summa piiresse mahtuvate ettepanekute hulgast korraldatakse elluviidavate projektide väljaselgitamiseks rahvahääletus.
Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub rahvahääletuse tulemusel hiljemalt 30. oktoobriks.

Hääletada saab elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas ja Haapsalu Linnavalitsuse kantseleis (Posti 34, Haapsalu).

Ellu viiakse üks või mitu paremusjärjestuses enam hääli saanud ettepanekut, mis lähtuvalt ettepaneku eeldatavast maksumusest mahuvad kaasavale eelarvele linnaeelarves eraldatud summa piiresse, kuni olukorrani, kus paremusjärjekorras järgmist ettepanekut ei ole võimalik enam täies ulatuses rahastada.

Rohkem infot kaasava eelarve kohta on võimalik leida Haapsalu linna kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments