Metsatöll paneb homme Linnamäe kontsertide päevale vägeva punkti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Metsatöll esinemas Hiiu Folgil juulis 2012. Foto: Urmas Lauri
Metsatöll esinemas Hiiu Folgil juulis 2012. Foto: Urmas Lauri

Homme tähistab Linnamäe oma esmamainimise 500. aastapäeva, sel puhul toimub nii Linnamäel kui ka ümbruskonna külades kontsertide päev. Augustibluusuga konkureerimiseks on Linnamäele esinema kutsutud Metsatöll.

“Ma tahtin teha midagi erilist,” ütles Linnamäe arenguseltsi juhataja Kadi Paaliste. “Kohvikutepäevi on igal pool ja hästi palju, sellest me loobusime. Aga 500. aastapäev on nii väärikas, et oleks patt jätta seda kõlamajäävalt tähistada.”

Homme hommikul kella üheksast kuni õhtuni toimuvad Linnamäel ja ümberkaudsetes külades kontserdid ebatavalistest kohtades.

Kontsrtpaigad on valitud selliselt, et jõuab rahulikult ühest kohast teise järgmist etteastet nautima. “Marsruut on ka jalgrattaga rattaga läbitav,” selgitas Paaliste. Kontserdid toimuvad iga kahe tunni tagant. “Igas kontstertpaigas pakutakse ka suupoolist ja kontsertide vahe on valitud selliselt, et külastajail oleks lõõgastus- ja nautimisaega.”

Kontsertpaikade leidmine olnud Paaliste sõnul üllatavalt lihtne. “Ei olnud raske, väga lihtsalt tuli,” meenutas Paaliste. “Kui ma läksin Tursale, seal elavad Lattikad, lõid neil kohe silmad särama, et teeme ära!” Tursa talus esineb kell üks pärastlõunal Voldemar Kuslap, teda saadab Urmas Lattikas.

Et praegu on Haapsalus Augustibluus, tuli Paalistel nuputada, kuidas publikut Linnamäele meelitada. Selliseks magnetiks peaks olema Metsatöll. Paaliste sõnul olnud tõukeks just Metsatölliga kaupa teha nende laul “Oma laulu ma ei leia üles”. “Helistasin, nad olid kohe nõus,” tõdes Paaliste.

Metsatölli kontsert toimub Linnamäel Lääne-Nigulasse suunduva tee ääres põllul. Kes eelmüügist piletit ei ostnud, saab selle soetada kohapeal. Kuni 11aastased lapsed pääsevad kuulama tasuta. Väravad avatakse kell 18, kohapeal on õhtusöögi võimalus.

Külastajaid ootab lisaks muusikalisele elamusele võimalus tutvuda Linnamäe ajalooga ning  teha rännak looduskaunitesse paikadesse, nautida kurvilisi külateid ja maitsta kodukohvikute maitsvaid sööke.

Linnamäe kontsertide toimumispaigad.

Kontsertide päev Linnamäel

Kuni kella viieni pärastlõunal toimuvad kontserdid on tasuta.

  • Kell 9 Linnamäe, LASi Maja hoov: Puhkpilli muusika Aarne Õunapuu juhendamisel, Liis Leppmaa ja Guido Ulejev. Tegemist on majaga, mis o on tegelikult Oru vana koolimaja, maja ehitati 115 aastat tagasi ja viimased 20 aastat, mil kool uude majja kolis, tühjana seisis. Mitu korda omanikku vahetanud maja renoveeriti 2018. aastal uueks külakeskuseks, kus asuvad täna noortekeskus, lasketiir, kohvik, juuksur jne
  • Kell 11 Soolu küla, Taaveti talu hoov: Silver Sepa väike taluaiakontsert, mida ilmestavad Kristiina Ehini ja Ly Seppeli Äniste küla juuri mõtestavad luuletused. Kontsert tähistab küla kunagise märgilise Vainuaugu korrastamist EV 100 kingitusena. Nautimiseks on üleval pop-up maalinäitus “Värviline Haapsalu, kunstnik Enri-Ireneus Pahapill. Maale on võimalik kaasa osta.
  • Kell 13 Soolu küla, Tursa talu metsalava: Voldemar Kuslap, keda saadab Urmas Lattikas. Sajandite tagusel külateel liikudes ja Tursa talu külastades saad hetkeks peatada elu kiirrongi ning sellelt maha astuda! Oled paigas, kus sind kõnetavad kaunis ajalooline talukoht ja puhas loodus!
  • Kell 15 Saunja küla, Vanaaseme talu: Tallinna Saksofoniorkester. Vanaaseme talu on alates 1695.a. ühe ja sama suguvõsa kasutuses ning pererahvas Monika ja Aare on seda sajanditevanust kultuuripärandit nõus meiega jagama. Kuna talukompleksis on säilinud palju vanavara ja huvitavaid tööriistu, siis huvilistel on võimalik seda kõike oma silmaga tulla kaema.
  • Kell 17 Linnamäe, LASi Maja hoov: Maarja Sukles ja Anna Regina Kalk esinevad kavaga Prantsuse taeva all
  • Kell 20 Linnamäe, Seljamäe talu heinamaa: Öösorr, Metsatöll, õhtu lõpetab retrodisko, DJ Margus Teetsov. Väravad avatakse kell 18, kohapeal on õhtusöögi võimalus.
Metsatöll esinemas Hiiu Folgil juulis 2012. Foto: Urmas Lauri
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments