Lääne-Nigula vald soovib Osmussaare tuletorni külastajatele avada

BNS

Osmussaare tuletorn. Foto: erakogu
Osmussaare tuletorn. Foto: erakogu

Lääne-Nigula vallavalitsus soovib riigilt saada oma kasutusse Osmussaare tuletorni kinnistu, et avada see külastajatele.

Lääne-Nigula vallavalitsus on saatnud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, milles soovib sada oma kasutuse Osmussaare tuletorni kinnistu pindalaga 605 ruutmeetrit. Vald soovib külastajatele avada kinnistul asuva tuletorni. Vald kinnitab kirjas, et tuletorni avamisel jääb see samaaegselt töötama navigatsioonimärgina.

Vald on nõus riigile maksma käibepõhiseks kasutustasuks kümme protsenti külastajatele müüdavate piletite müügist. ning tuletorni hakkab haldama valla palgal olev Osmussaare saarevaht.

Kui riik nõustub kinnistu Lääne-Nigula andma, plaanib vald tuletorni külastajatele avada tuleva aasta suvel.

Vald prognoosib tuletorni külastajate hulgaks 1500 täiskasvanut ning 100 last ja pensionäri. Piletitulu loodab vald aasta jooksul teenida 7500 eurot ning sama suured saavad prognoosi kohaselt olema jooksvad kulud.

Osmussaar

  • Osmussaar (rts Odensholm; eestirootsi Holmen, Backan; sks Odinsholm; vn Оденсхольм) on saar Soome lahe suudmes Lääne maakonna looderannikul Lääne-Nigula vallas.
  • Saare pindala on 4,86 km², pikkus 5 km, laius 1,5 km. Rannajoone pikkus on 14 km. Osmussaare kaugus Põõsaspea neemest on 7,5 km ja Hanko neemest 62 km.
  • Haruldaste ja teaduslikult väärtuslike geoloogiliste objektide ning taimekoosluste kaitseks on loodud Osmussaare maastikukaitseala.

Vt ka: “Osmussaare tuletorn tahetakse avada külastajatele

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments