Nikolai kooli lammutamine algab homme

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nikolai kool. Foto: Arvo Tarmula
Nikolai kool. Foto: Arvo Tarmula

Nikolai kooli lammutamine algab neljapäeval, kuid kolledži ümberehitus juba käib.

Haapsalu linnavalitsuse ehitusnõuniku Aivar Seina sõnul antakse kolmapäeval Nikolai kooli hoone lammutajatele üle ja neljapäeval peaks brigaad juba tööd alustama.

Koolimaja lammutab OÜ CrushTec, kes on varem lammutanud näiteks Kiltsi sõjaväelinnaku.

Seina sõnul käib praegu põhikooli projekteerimine ning hange ehitaja leidmiseks tahetakse välja kuulutada aasta lõpuks. „Arvata võib, et tuleb rahvusvaheline hange,” ütles ta. Sein lisas, et kui hange on välja kuulutatud, selgub ka koolimaja ehituse päris hind ja kuna ehitusturul on hinnad tõusnud, tuleb see algselt arvestatust ilmselt kallim.
Juba praegu käib ehitus Haapsalu kolledži ruumides, sest Nikolai kooli lammutamisega kaotab kolledž osa ruume kolmandal korrusel. Asemele saab kolledž ruume juurde esimesel ja teisel korrusel, mida varem kasutas vene kool.
Kolima peab ka keldris asuv kolledži puidutöökoda.

Haapsalu kolledži direktor Heli Kaldas oli ehitustööde pärast pisut murelik: „Meil on praegu käimas vastuvõtuaeg ja varsti hakkavad vastuvõtueksamid.” Kaldase sõnul peavad õpperuumid valmis olema 1. septembriks ja ehitus lõppema oktoobriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
5 aastat tagasi

Kahju, kahju mis tast lõhutakse, normaalne kool
oli ju.