0

Galerii: Nikolai koolis helistati viimast koolikella

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Nikolai kooli lõpetajad helistasid täna ka ise viimast koolikella. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu Nikolai kooli põhikoolilõpetajatel helistati täna viimast koolikella, ühtlasi oli see iseseisvale Nikolai kooli viimane koolikell.

Nikolai kooli direktori Aive Saadjärve sõnul oli põhikooli viimase koolipäeva aktus üsna traditsooniiline. Sel aastal oli kooli huvijuht Ljudmila Jampolskaja aktuse küll üles ehitanud kohtu vormis. Kohtualused olid tänavused lõpetajad, süüdistaja Jampolskaja, kohtunik direktor Saadjärv ja kaitsja üheksandike klassijuhataja Olga Leppiko.

Lõpetajate kohta oli kokku pandud väike filmijupp. „Film näitas, et alguses õppisid nad püüdlikult ja korralikult, kuid mida aeg edasi seda rohkem hakkasid segama nutisedamed ja muud asjad,” kirjeldas Saadjärv.

Põhikooli lõpetajatele algab riigikeele eksamiga järgmisel nädalal eksamiperiood. Tunnistused antakse pidulikul lõpuaktusel kätte 16. juunil. Tänavu üheksandat klassi lõpetavad üheksa õpilast on viimased, kelle tunnistusele kirjutatakse Nikolai kool.

Edasi lähevad noored traditsiooniliselt õppima kas Läänemaa ühisgümnaasiumisse, Haapsalu kutsehariduskeskusse ja mõned ka Tallinna koolidesse.

Ülejäänud Nikolai kooli 48 last õpivad uuest õppeaastast Haapsalu põhikooli venekeelses osakonnas. Praegune Nikolai kooli maja lammutatakse maha, sest selle asemel kerkib uus põhikool.

Aive Saadjärve sõnul oli kooli personalile, koostööpartneritele ja toetajatele ühine kokkusaamine 22. mail Püha Nikolai päeval. Direktor lisas, et vaatamata sellele, et iseseisva koolina lõpetab Nikolai kool tegevuse jäävad koostööprojektid näiteks Uuemõisa algkooli ja Ridala põhikooliga ikka kestma.

Fotod Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz