Simson andis Eesti Raudteele õiguse alustada Riisipere-Turba lõigu ehitust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Minister Kadri Simson. Foto: Urmas Lauri
Kadri Simson. Foto: Arvo Tarmula

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson allkirjastas täna õhtul otsuse, millega antakse Eesti Raudteele Riisipere-Turba raudteelõigu ehitamiseks vajalik hoonestusõigus.

„Riisipere-Turba raudteelõigu taastamine on esimene etapp, et tulevikus saaks valmis Tallinn-Haapsalu raudtee kogu ulatuses. Eesti Raudtee on juba alustanud ettevalmistavate tegevustega ja loodetavasti valmib lõik tuleva aasta lõpuks,“ ütles Simson Lääne Elule.

Valitsus andis nõusoleku seada Eesti Raudtee kasuks hoonestusõigus riigi omandis olevatele Harju maakonnas Saue vallas asuvatele kinnistutele 21. juunil.

Samadele kinnistutele taotles hoonestusõigust ka Haapsalu ärimehe Aarne Taali OÜ Taavi, kes vaidlustas kohtus MKM-i keelduva otsuse sellele taotlusele. Kohus ei pidanud otstarbekas OÜ Taavi õiguskaitse korras esitatud taotlust rahuldada.

Haapsalu raudtee taastamiseks loodud AS Lääne Raudtee asutaja Koit Uus ütles, et neil ei ole valitsuse otsuse suhtes anda Eesti Raudteele hoonestusõigus mingeid pretensioone. “Asi liigub, ja seda me ju tegelikult tahtsimegi,” ütles Uus.

Kohtuvaidlus raudteetammi omandiküsimuses OÜ Taavi ja MKMi vahel jätkub valitsuse otsusest sõltumatult.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Veiko
5 aastat tagasi

Hahaa goodbye Taavi