Oru kultuurisaal jääb helitehnikata

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Märtsi viimasel päeval tõi Metsatöllu kontsert suurepärase akustikaga Oru kultuurisaali puupüsti rahvast täis. Foto: Elle Ljubomirov

Arusaamatuste tõttu Lääne-Nigula vallajuhtidega laseb ärimees Koit Uus kahe kuu pärast Oru kultuurisaalist talle kuuluva heli- ja valgustehnika minema viia.

Teisipäeval seisis Oru koolijuht Andres Kampmann kultuurisaalis ja laiutas käsi – saal, mis on poolteist aastat teeninud kooli aulana, kus on peetud 1. septembri ja lõpuaktused ning alati rahvast puupüsti täis playback-sõud, jääb kahe kuu pärast tühjaks. „Päris karm laks,“ ütles Kampmann. „Jääb ainult ruum. Tehnika kõik läheb ära. Kogukond ootab vastust. Kas tuleb hange? Millal tuleb hange?“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vello
11 kuud tagasi

Helitehnika on kodanlik igand…Nüüd elame Uut moodi…vikerkaare värvide all barrikaadidel…

kodutundeanti
11 kuud tagasi
Reply to  Vello

praegu saab kirikus valge mees uksetaga püsti seista sest pederast ja neeger istuvad eesreas. kui miskit on saad kohe suure sõimu osaliseks. Vanasti leks neeger minema aetud ja pedele peksa antud. Milline pedede eest õigustaja tahaks, et tema vanemat poega mingi jõmmi poolt näiteks kõrval magamistoas perse trukidakse ja siis kõik koos hommkuhelbeid söövad ja muljetavad heaolu ühiskonna üle.

Niion
11 kuud tagasi
Reply to  kodutundeanti

pededega sõdasid ei võida, aga ida kiirustas liigselt, kõik ei ole veel peded siin lääne ühiskonnas.

Niion
11 kuud tagasi
Reply to  Niion

Huvitav oleks teada inimene, et miks sa miinuse panid? Kas sa ei ole homonoormehi näinud? Vaata, kui õrnukesed on ja nad ei taha suuri konflikte. Nende paarikeste niinimetatud isasem pool kaiteb oma “emast”, aga mitte piisavalt, et riiki vaban hoida ma pakun.

Niion
11 kuud tagasi

Suva ju. Kohti küll, kust rentida saab.

Kersti Kaasik
11 kuud tagasi

Ega siis häda anna häbeneda-ju siis ärimees Koit Uusil on seda heli- ja valgustehnikat mujal rohkem vaja kui Oru rahval.

Kohalik
11 kuud tagasi

Se tehnika pandi sinna saali ju praeguse VV kt esimese valitsemise aja lõpus, tema heakskiidul ja teadmises. Olemas on ju kogu pikk meilivahetus selle tehnika omaniku ja Valla vahel. Ja täna ütleb vald ,et tema ei tea midagi ega kedagi on lausrumalus ja pahatahtkikus Oru piirkonna suhtes.

Volinik
11 kuud tagasi

Milline vallajuht selle sinna lubas üldse paigutada? Ei saa ju eraomaniku asju panna teisele kuuluvasse valdusesse, ilma omaniku teadmata ning nõusolekuta. Keegi peab vastutama, see toimus vahetult enne valimisi. Äkki haiseb kuskil miskit?

karistatud headus
11 kuud tagasi
Reply to  Volinik

Paraku ei aita see küsimus kuidagi kaasa lehenduse leidmisele. Usun, et inimesed soovisid parimat, et valmis ehitatud karp valla inimeste heaks tööle hakkaks. Ja hakkaski. Peaaegu 2 aastat on saadud isegi mitte aitähhi eest anda uued võimalused õpilastele, lasteaia mudilastele, kohalikele harrastajatele, kultuurihuvilistele. Ja kui ajakirjandust jälgda, siis on kogu see aeg teema ka õhus olnud aga nii mugav on arvata, et ega ta ikka minema ei vii.

Imelik
11 kuud tagasi

Lihtsalt ei käi avaliku rahaga nii, et “tõin kohale taguge kinni”. See käib läbi avaliku hanke. Kui hanget ei ole, ei ole tehnikat. Mis siis, et kellegi kohale toodud tehnikaga oli ju tore lustida.

Jurist
11 kuud tagasi

Pr ajakirjanikult ei maksa loota, et seadust tunneb ja läks ärimehe hirmutamise üleskutsega kaasa

Napak
11 kuud tagasi
Reply to  Jurist

Iga turist pole veel jurist.

Jurist
11 kuud tagasi

See lihtne hirmutamistaktika ärimehe poolt, mille õnge ei maksa minna. Seni kuni kehtib võlaõigusseadus pole nii, et tulen ja viin Oru Kultuurisaalist kogu tehnika minema suvalisel ajal minema. Hr Oru Kooli direktor Andres Kampmann peaks seadust tundma või kuidas?

Võlaõigusseadus
11 kuud tagasi
Reply to  Jurist

Milline punkt võlaõigusseaduses ei luba oma asju ära viia? Kui jätad oma jope garderoobi, siis kas seda ka ei tohi hiljem ära viia? Või ei ole need võrreldavad asjad? Palun silmaringi huvides abi.

Niion
11 kuud tagasi

Miskid lepingud olid äkitse? Siis ei ole nii lihtne ju, et omad asjad. Seda peaks teadma, aga juu siis oli mingi suusõnaline lubadus, siis jah suva. Isegi sõbrale ei tohi võlga anda ilma kirjaliku lepinguta. Jäta meelde! On lihtsam pärast.

Hamlet(martin, kaabuga)
11 kuud tagasi
Reply to  Niion

Feisspuugi sõbrale ei või, päris sõbrale lähen mõtlemata appi! Tänapäevased ei mõista seda!

Pss misasja
11 kuud tagasi

Sul vist pole sõpru, et nii kirjutad.

Imelik
11 kuud tagasi

Saad, aga sa ei saa seda teha suvalisel ajal ilma garderoobiomaniku nõusolekuta.