Nelis-Naukas: tiitlivõistlustele saagu kõige tugevamad vehklejad

Helen Nelis-Naukas Foto: Arvo Tarmula
Helen Nelis-Naukas Foto: Arvo Tarmula

Vehkleja Katrina Lehise treener Helen Nelis-Naukas ütles, et tiitlivõistlustele peaks pääsema kõige tugevamad sportlased.

„Mul on selles kammajaast kopp ees ja ma ei ole ühtegi artiklit enam lugenud ja ma ei tea, mida Erika Kirpu ema kirjutab ja arvab,” ütles Nelis-Naukas Lääne Elule.

Tema sõnul oli MMi koondise muutmine peatreener Kaido Kaaberma ettepanek. „Ma tean seda, et vehklemisliidu juhatuses võeti ühehäälselt 5:0 otsus vastu. Ma arvan, et see oli peatreeneri otsus ja juhatus kinnitas selle,” ütles Nelis-Naukas.

„Minu arvamus on, et selline olukord enam ei korduks, tuleb tiitlivõistlustele saata punktidega neli paremat vehklejat ja asi mutt – sportlik printsiip. Saabki tugevam koondisse. Jäävad ära igasugused valimised,” ütles Nelis-Naukas.

Varem oli kokkulepitud, et MMile sõidavad Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich. 25. juunil otsustas vehklemisliit arvestades EMi tulemusi, vahetada koosseisus Erika Kirpu Katrina Lehise vastu välja.

Täna kirjutas MMilt kõrvalejäänud vehkleja Erika Kirpu ema, Tartu spordiseltsi Kalev treener Irina Satanenko avaliku kirja, kus süüdistas vehklemisliitu ebaausates võtetes. Seejuures rõhudes sellele, et viiest juhatuse liikmest kaks on Katrina Lehisega seotud – üks on Nelis-Naukase vennapoeg Ian Nelis ja teine Lehise sponsor Sulev Saareväli.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
3 aastat tagasi

Lehis PEAB nüüd võitma, muidu on puuks majas ja Kirpu emme läheb õnnest lõhki! päriselt!!!

Juku
3 aastat tagasi

Njaa

Küsimärk
3 aastat tagasi

Oot kumb Sulev siis nüüd? Vare või Saareväli?

noh
3 aastat tagasi
Reply to  Küsimärk

iks vare, kuis muidu