Noorsotsid: kehtiv töölepingu seadus on ajale jalgu jäänud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kehtiv töölepingu seadus on aegunud ning vajab kiiremas korras kaasajastamist, ütlesid MTÜ Noored Sotsiaaldemokraadid esindajad teisipäevasel kohtumisel tervise- ja tööminister Riina Sikkutiga.

Noorsotside president Joosep Vimm selgitas, et praegune töölepingu seadus on üles ehitatud 40 tundi nädalas ühes kohas kindlatel kellaaegadel töötamisele. “Tänapäevane töökorraldus peab aga praegusest paremini võimaldama tööaja ja -koha paindlikkust. Sada aastat oleme töötanud ühe standardi järgi – on aeg dogmad maha raputada ning reformida töötegemist,” märkis Vimm.

Tema sõnul juhtisid noored sotsiaaldemokraadid ministri tähelepanu ka asjaolule, et praktika ei ole Eestis üldjuhul tasustatud. “See paneb paljud noored teistega võrreldes tööturul, aga ka kutse- või kõrghariduse omandamisel ebasoodsasse olukorda. Igal noorel ei ole võimalust täiskohaga tasustamata praktika kõrvalt end ära elatada. Nii jäävad keerulisema majandusliku taustaga perest tuleva noore võimalused ebaõiglaselt ahtamaks,” ütles Vimm.

Noorsotsid kutsuvad erinevad sotsiaalpartnerid tööajareformi üle septembris arutama.

Noorte Sotsiaaldemokraatide kongress võttis mais vastu avalduse, millega tehti ettepanek reformida tööajakorraldust. 10. augustil algusega kell 13 korraldavad noorsotsid Arvamusfestivalil arutelu “Kas tulevikus oleme tööd tehes õnnelikumad?”, kuhu on kõik huvilised oodatud osalema. Maailmakohviku formaadis mõttevahetust juhib noorsotside president Joosep Vimm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
REIN
5 aastat tagasi

Noorsotsid = punased lumehelbekesed.

Sass1.
5 aastat tagasi
Reply to  REIN

mõte on muidugi õige, ainult juunis lund ei ole, veel mõni päev, ja juulis on,
kui Jaagup Kreemi ja Terminaatorit uskuda!

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Sass1.

Juuni on väga tore kuu. Ajaloost meenub, et sellel kuul on sotsid varemgi kvalitatiivselt parandanud Eesti töötava rahva elujärge.