Nädalavahetusel heisatakse Eestis lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval on võidupüha puhul Eestis lipupäev ning lipud lehvivad kuni pühapäeva õhtuni.

Võidupüha, 23. juuni on üks kolmest kohustuslikust lipupäevast, kui Eesti lipp heisatakse kõikidele elu-, äri- ja büroohoonetele. Võidupühal tähistatakse Eesti vägede pöördelist võitu Landeswehri 23. juunil 1919. aastal.

Jaaniööl lippe ei langetata ning lipud lehvivad jaanipäeva puhul ka pühapäeval. Lipud heisatakse laupäeva päikesetõusul ja langetatakse pühapäeva õhtul kell kümme. Kui lippu siis ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments