0

Nädalavahetusel heisatakse Eestis lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval on võidupüha puhul Eestis lipupäev ning lipud lehvivad kuni pühapäeva õhtuni.

Võidupüha, 23. juuni on üks kolmest kohustuslikust lipupäevast, kui Eesti lipp heisatakse kõikidele elu-, äri- ja büroohoonetele. Võidupühal tähistatakse Eesti vägede pöördelist võitu Landeswehri 23. juunil 1919. aastal.

Jaaniööl lippe ei langetata ning lipud lehvivad jaanipäeva puhul ka pühapäeval. Lipud heisatakse laupäeva päikesetõusul ja langetatakse pühapäeva õhtul kell kümme. Kui lippu siis ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz