Linnamäe sigala töötab taas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnamäe sigala. Foto:Arvo Tarmula
Linnamäe sigala. Foto:Arvo Tarmula

Läinud sügisel seakatkuepideemias tugevalt kannatada saanud Linnamäe Peekoni seafarm Linnamäel on tootmise taastanud.

Läänemaa veterinaarkeskuse peaspetsialisti Tõnu Eriku sõnul toodi esimesed sead farmi jaanuari lõpus. Veterniaar- ja toiduamet (VTA) tühistas Linnamäe Peekoni sigalas karantiini jaanuari alguses ja paar nädalat hiljem toodi farmi ka loomad.

Linnamäe Peekoni üks omanikke Siim Saareväli ütles, et emised on farmis, aga rohkem ta sel teemal kommentaare jagada ei soovinud. „Räägime poole aasta pärast,” ütles Saareväli.

Läänemaa veterinaarkeskuse juhi Aavo Lumi sõnul on olukord farmis kontrolli all. „Farmi omanik peab ise loomi jälgima ja surmajuhtumite puhul proovid laborisse saatma. Seda nad ka teevad,” lisas Lumi.

VTA diagnoosis Linnamäe Peekoni sigalas Aafrika sigade katku mullu 19. septembril. Maaülikooli teadlased koos VTAga selgitasid välja, et katkupisik võis seafarmi jõuda koos söödaga. Katkupuhangu tõttu hukati kõik Linnamäe farmi 6800 siga.

Novembri alguses teatas VTA, et Linnamäe Peekonile hüvitatakse seakatku kahjud 576 070 euroga.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
5 aastat tagasi

hea, et mina ei ole siga, vaid koer, ja nii mind
ei söödagi jõuluks ära ! ah jaa, enne jõule on
veel jaanid.