Moraalijünger rikkus laste kunstinäituse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu õpilaste loodud installatsioonis „dire kabinet” kasutati algul ka viinapudelit ja pitsi. Pildil on autorid näituse avamisel. eilseks olid direktori lauale jäänud vaid kohvitassid ja ajalehed. Foto: Arvo Tarmula
Kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla andis survele järele ja eemaldas juba üles pandud installatsioonist kaks detaili – viinapudeli ja pitsi.

Haapsalu Krahviaias on juba nädal aega avatud Haapsalu koolide õpilaste installatsioonide näitus. Kuus päeva olid installatsiooni „Dire kabinet” osaks viinapudel ja pits, neljapäevast neid seal enam ei ole. Direktori töölaual on vaid paberid, ajalehed ja kohvitassid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õppeala juhataja
4 aastat tagasi

ehtne kooli elu kunagi ei tea mis pariselt direktori kabinetis toimub kas sellepärast koolilongi vähe raha

Sinuema
4 aastat tagasi

Juhtub

Hdufu
5 aastat tagasi

Odav tähelepanuvajadus, mitte kunst. Kuskil kinnises galeriis võib pretendeerida ühiskonnakriitikale, lapsed seda kahjuks veel ei mõista, pigem peavad “lahedaks”. Moraalijüngritest ja tsenseerimisest jutustamine viitab ilmselgelt erapoolikusele.

ABC
5 aastat tagasi

Kas kommenteerijad midagi sõnast “iroonia” ja selle tuletisest “irooniline” on midagi kuulnud? Kurb, kui noorte loojate fantaasiat ja loomevabadust hakatakse juba nii varakult kammitsatesse paneme. Meile võib mõni asi meeldida või mitte, aga need asjad on elus olemas.

installatsioonid ongi piiri peal - alati
5 aastat tagasi
Reply to  ABC

Täiesti nõus. Kott peas ei mõista me tulevikus ka paljut. Need noored, kes seal omi töid afišeerivad, tegelevad kunstiga ja neid juhendati. Kas ikka peab piirama? See polnud mitte kuidagi jooma sundimisega seotud.

Kikerikii
5 aastat tagasi

Alkoholipudel ei sobi ei mängult ega päriselt haridusasutuste juurde.

Alfa
5 aastat tagasi

Nagu näha siis meelemürgid tänastel noortel juba nii varakult selged. Tundub, et õpetajad-juhendajad kiidavad takka kuigi riigi alkoholipoliitika üldiselt pigem tauniks seesugust alkoholi koogutamist.

Kirk
5 aastat tagasi
Reply to  Alfa

juu siis lapsed midagi sellist näinud. Eeskujud olemas koolis ja kodus. Lapse nägemus ei valeta!

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Kirk

Ainus normaalne komm!

Ei tea küll
5 aastat tagasi

Et kooli direktori töövahendite hulka kuuluks viina pudel ja pits. Aga öeldkse et igaüks vaatab maailma vastavalt oma haritusele ja intelligentsile. Ja neid kas on, või ei ole. Õppida neid pole võimalik, kahjuks.

Van kook
5 aastat tagasi

Kas kunstiõpetaja võttis koos õpilastega viina, et tühja pudelit installatsioonil kasutada saaks? Või jõi üksi? Või jõid lapsed? Või jõi mõne lapse isa? Või jõi mõne lapse ema selle pudeli tühjaks et saaks kunstiks kasutada?