Kohus keelas Nõva õpilaskodu kasvatajate koondamise

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nõva kool. Foto Urmas Lauri

Tallinna halduskohus tõmbas esialgse õiguskaitse korras pidurit Nõva kooli direktori käskkirjale, millega koondati kaks kooli õpilaskodu töötajat, ja keelas kõik õpilaskodu sulgemisele suunatud toimingud.

Nõva kooli direktori kohusetäitja Andres Liivi käskkirja koondada kaks õpilaskodu kasvatajat kaebas kohtusse üks lapsevanem, kelle nime jätab Lääne Elu avaldamata. Lapsevanemat esindavad advokaadibüroo Sorainen partnerid Allar Jõks ja Carri Ginter, kes kuus aastat tagasi päästsid sulgemisest Pühajärve põhikooli.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
56 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oeh
5 aastat tagasi

Vaene Nõva 🙁

Arvan,et
5 aastat tagasi

Haldusreform on läbi kukkunud. TAHAME OMA VALDA TAGASI. Oleme vaesed aga ausad. Hoolime oma laste eest. Kõik on peapeale keeratu. Ainult rahamehed ruulivad. Aga INIMESED on ka olemas.

kisub sinna
5 aastat tagasi
Reply to  Arvan,et

kanti jah.
Hoolime oma lastest. Ja hoolime oma vanadest. Räägi, mis sa räägid, kõik see jutt nagu kurtidele kõrvadele. Kas tõesti haldusreform on loodud selleks, et väiksemad kohad inimestest puhtaks pühkida?

Volikogu
5 aastat tagasi

Kas järgmisel volikogu istungil tuleb Lõhmuse teerullitaktika teemaks? Kui seda protokollist ei leia, siis Lääne-Nigulas küll mingit lootust ei ole…

hehh
5 aastat tagasi
Reply to  Volikogu

nalja teed … istungi eelteatest võib välja lugeda, et suurendatakse veel tema volitusi hariduse vallas

???
5 aastat tagasi
Reply to  hehh

Mida kuradit! Asja aetakse mädamast mädamalt ning volitusi SUURENDATAKSE??????!!!!! Kuulge, siin peaks hakkama juba volikogu pädevust küsima.

Kohustuslik nimi
5 aastat tagasi
Reply to  Volikogu

Kindlasti tuleb see teema täna arutusele, Nõva 3 saadikut on ju tulihingelised huvide eest seisjad, oma huvide eest seisjad. IRW

Neeme
5 aastat tagasi

Ikka oskab rääkida. Kohe nii ilus jutt ! Ja mis sellel Kampmanni jutulgi viga, kohe süda läheb soojaks, kui nii mõistvalt kodulähedastest koolidest räägitakse

pealkiri?
5 aastat tagasi

Hmm, aga tõesti – miks pealkirja muudetud on internetis? Paberil on kirjas, et “HALDUSKOHUS KEELAS NÕVA ÕPILASKODU SULGEDA”, mis on ehk natuke informatiivsem lause.

Neeme Suur, 2017. a. enne valimisi
5 aastat tagasi

Nõva alajaotuses on teil kirjas, et põhikooli peetakse nii kaua, kui õpilaste arv seda vähegi võimaldab? – Me oleme realistid. Nõvaga tuleb väga palju tööd. Ühinemisleping kehtib neli aastat. Aga mis nelja aasta pärast saab? Lapsevanemale on vaja garantii üheksaks, mitte neljaks aastaks. Kas teie annate garantii? – Jah, meie anname garantii, et säilitame üheksaklassilised kooli nii, nagu nad on. Teine asi on see, mis ei sõltu meist. Inimesed lähevad mujale tööle ja elama. Kui lõpuks ei ole lapsi, siis kooliastmeid või klasse tühjalt hoida ei ole mõtet. Pole aga midagi raskemat kui taastada midagi, mis on juba kinni pandud.… Loe rohkem »

hr.Kampmanni mõtted 2015
5 aastat tagasi

Peatada tuleb väikeste (kuni 90 õpilast koolis) maakoolide sulgemine ning luua eri rahastusmudelid suurtele ja väikestele koolidele. Kodulähedane põhikool peab säilima… Põhikoolid ei tohi olla „kombinaatkoolid“, kuhu on koondatud kõik piirkonna õpilased. Lastele ja nende vanematele peab olema tagatud valikuvõimalustega haridussüsteem. Väikeste koolide sulgemisega on tekkinud olukorrad, kus koolid on muutunud lastele kättesaamatuks. Ühtne ning riigi poolt korraldatud ja rahastatud koolitransport on möödapääsmatu, et tagada kõigile Põhiseaduslik õigus ja kohustus. Mis siis nüüd on juhtunud??? Ega siis veel Nõva pole maamuna pealt kadunud. Kellegi jaoks on siin kodu ja laste jaoks kodulähedane kool. Suurel vallal pidid ju olema eriliselt suuremad… Loe rohkem »

Vallavanem
5 aastat tagasi

See on üllatav millise järjekindlusega vallavanem Mikk Lõhmus avalikult valetab. Huvitav kas ta kohtus ka jätkab valetamist?

enn
5 aastat tagasi
Reply to  Vallavanem

tore oleks, järsku saaks tast sel viisil lahti, kui vangi läheb vms

isik
5 aastat tagasi

Ajalehes oli artikkel pealkirjaga,,HALDUSKOHUS KEELAS NÕVA ÕPILASKODU SULGEDA,,

enn
5 aastat tagasi

millal võtab sõna volikogu, selle esimees? kaua kestab selline vallavanema türannia kogukonna suhtes?

eks ta ole
5 aastat tagasi
Reply to  enn

Volikogu andis sügisel vist peaaegu esimese asjana kõik haridusega seotud asjad vallavalitsuse otsustada – väga mugav, ise vaatame kõrvalt ja peame peenikest naeru, las nemad lammutavad…

enn
5 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

siis praegu oleks ülim aeg kõik need asjad enda otsustada tagasi võtta, enne kui päris veriseks läheb