Promenaadil on laupäeval perepäev

Lääne Elu

info@le.ee

Laupäeva lõunast kella kolmeni peetakse Haapsalu promenaadi tantsupaviljoni ümbruses perepäev, kus on kõikvõimalikke tegemisi nii lastele kui vanematele.

Esimest korda tunnustatakse Haapsalu noortekeskuste aktiivseid noori ja parimaid muutujaid. Eesmärk on tuua esile noored, kes on kas vabatahtlikult panustanud huvikeskuse arengusse, vabatahtlikku tegevusse, olnud aktiivsed ja toetavad või on nende käitumine märgatavalt muutunud.

Kolme tunni kestel saab osa võtta mitmesugustest töötubadest ja tutvuda mitmete asutuste tegemistega.

Oma tegemisi tutvustavad Haapsalu noorte huvikeskuse noortekeskused ja huviringid – saab meisterdada ja möllata. Haapsalu kunstikool õpetab tegema maastikukunsti, lasteraamatukogu ootab aga lapsi loo kirjutamise, illustreerimise ja raamatu valmistamise õpituppa.

Lääne-Eesti vabatahtlik reservpäästerühm tuletab suve hakul meelde mereohutust, päästeamet õpetab tulekustutit kasutama, politsei koos Lõvi Leoga joonistab ja lahendab ristsõnu, Kaitseliit näitab sõdurivarustust.

Ennast saab proovile panna jalgratta vigurrajal ja tasakaaluliinil, Katleri Taekwondo Klubi näitab võitluskunsti trikke. Robootikaga aitavad tutvust teha innovatsioonikeskus INNOKAS ja Asuküla nutipesa.

Oma toodet tutvustab õpilasfirma Narcohol ning Ridala Tall tuleb linna armsate ponidega, kellega saab ka sõita (2 eurot). Puudu ei tule heast-paremast, mida pakub Koogikiirabi OÜ ja Heiki Noot.

Tänavuse perepäeva üheks osaks on laste laat, kus lapsed saavad ise tulla müüma, vahetama või tasuta ära andma oma mänguasju, riideid või muud kraami. Laste laata korraldab Katrin Rannamäe, palume ette registreerida telefonil 5624 42437.

Perepäeval saab nautida nii kohalike kui külaliste esinemist. Trumme põristavad Haapsalu noorte huvikeskuse pilliring Djembe, musitseerivad Haapsalu Cyrillius Kreegi nimelise muusikakooli ja laulustuudio Gaudeo Musicum õpilased, tantsivad JJ-Street tänavatantsijad.  Pärnust on külas kvartet “2+2″”, tantsuansambel “Pärlike” ja Tammsaare kooli tantsuansambel Колечко. Tallinnast tuleb MTÜ “Nasledie”, tantsuansambel TEREK, muusikateater Sakala laululapsed ja kloun Maikl fireillusion.

Päeva juhib Roger Tibar. Ettevõtmist toetab Eesti Kultuurkapital ja Haapsalu linn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juri
5 aastat tagasi

väiksemate laste lõunaune ajal,niisiis jäävad nemad ilma 🙁
korraldajatel ilmselt endal lapsi pole…..

Metsik Läänlane
5 aastat tagasi
Reply to  juri

Õnneks ei tule ka!

Vahhinder
5 aastat tagasi

Väga kosutav pea paranduseks, pärast veinipäevi.