0

Lihula kooli kergejõustiklased tegid kaks head murdmajooksu võistlust

Treener Jaanus Getreu, Krismar Liiv, Anna-Maria Kukk, Ainar-Sten Junker, Martin Teppan. Foto Krismar Liiv

Lihula gümnaasiumi noored kergejõustiklased teevad kaasa esimest spordikevadet Pärnumaa koosseisus. Enne staadionivõistlusi on jooksujala kergust proovitud kahel murdmajooksu võistlusel.

Jõulumäel toimusid Pärnumaa maakoolide murdmajooksu meistrivõistlused 297 jooksulapse osavõtul. Kokku osales 12 kooli, võistlused olid igal jooksudistantsil osavõturohked ja ka taseme poolest kõrged.

Algklassitüdrukute 300 meetri jooksus saavutas 11. koha Lisandra Neeme. Sama vanade poiste hulgas oli 19. Charli Takk 1.21,9ga. Mõlemal distantsil oli osalejaid kaugelt üle 30.

4.-5. klassi poiste 500 meetri jooksus mahtusid kolm Lihula kooli poissi 15 hulka ja pealegi 1,4 sekundi sisse. Neljakümne jooksjaga võistlusel oli Paul Lomp 11. koha omanik ajaga 1.44,4. Keiro Ristikivi sai 13. koha ajaga 1.44,9 ja Timmo Kaasik oli 1.45,8-ga 15 poiss.

8.-9. klassi noormeeste 1000 meetri jooksus võitis seitsmenda koha Martin Mägist ajaga 3.50,6. Daimar Viljamaa lõpetas esitosina ajaga 4.01,3.

Sama vanade neidude 2000 meetri distantsil tuli aga Lihula koolile esimene medal. Maria Reksile riputati kaela pronksine autasu. Temale näitas stopper ajaks 10.35,4.

Gümnaasiumi noormeeste 3000 meetri jooksus võitis Pärnumaa meistritiitli Martin Teppan. Käesoleva õppeaasta alguses, ennem haldusreformi, samal distantsil Läänemaa meistriks kroonitud mitmekordne Eesti noorte meister läbis sellel korral distantsi 12.00-ga. Koolivend Ainar-Sten Junker kahjuks kukkus ja sai lõpuks 13.40,9-ga neljanda koha.

Niidupargi mets aga võõrustas Pärnumaa murdmajooksu meistrivõistlusi. Ka siin tõi medali Martin Teppan. Sellel korral võistles ta aga meeste arvestuses. Vaatamata sellele tuli 3000 meetri jooksus kindel kolmas koht. Ajaks mõõdeti talle 10.25,72. See on noormehe parim aeg üldse, arvestades ka staadioni sama distantsi. Krismar Liiv sai tugevas ja väga võistlejaterohkes meeste 1500 meetri distantsil väga kõrge seitsmenda koha. Talle ajaks 5.11,0. Ainar-Sten Junker tegi ka hea jooksu ja lõpetas 15 kohal, ajaga 5.20,4.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz