Galerii: Haapsalu taastusravihaigla tähistab 60. sünnipäeva konverentsiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36
Konverents HNRK 60. Foto: Arvo Tarmula

Täna tähistatakse Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses (HNRK) haigla 60. sünnipäeva konverentsiga.

Konverents, kus tutvustatakse haigla tegemisi ning räägitakse kaasaegse meditsiini võimalustest inimeste toimetuleku parandamisel. Samuti antakse ülevaade taastusravi rahastamise olukorrast Eestis. Päeva lõpetavad HNRK ekskursioon ning töötoad, kus näidatakse lähemalt ortoosivalmistamise kunsti, Indego kõnnirobotit, vertikaliseerimist ning HNRK kvaliteedisüsteemi saladusi.

Konverentsipäevast lõviosa sisustavad HNRK töötajad. Samuti esinevad ettekandega Tartu Ülikooli Kliinikumi neuroloog dr Liis Sabre ning Eesti Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv.

Konverentsipäeva avasõnad ütles sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemide arendamise osakonna juhataja Agris Koppel. Konverentsipäeva lõpetab pidu Haapsalu kuursaalis Tanel Padar Blues Bandi saatel.

Juubeli puhul on valminud haigla aastaraamat, mis annab ülevaate 2017. aasta tulemustest ning vaatab tagasi möödunud aegadele. Väljaanne on juubelimeeleoluga hästi haakuv sisukas illustratsioon haigla hetkeolukorrast ja selle kujunemisest.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus asutati 1958. aastal Tartu ülikooli närvikliiniku professori Ernst Raudami eestvedamisel ning on viimase 60 aastaga kujunenud kaasaegseks pea- ja seljaajukahjustuse taastusravi pädevuskeskuseks.

Teenuseid pakutakse nii lastele kui täiskasvanutele.

HNRK osutab umbes ühe kolmandiku Eesti statsionaarse taastusravi mahust. Alates käesoleva aasta märtsi lõpust kuulub HNRK Eesti riiklikku haiglavõrku. Kvaliteet, professionaalusus, koostöövalmidus, innovaatilisus, patsiendikeskus ning ausus ja hoolivus on tänase HNRK põhiväärtused nii patsientidele teenuse osutamisel kui laiemalt ühiskonnas toimuvas kaasalöömisel.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
5 aastat tagasi

Ravi oli igati tasemel, kuid häiris personali põlgav madalapalgalistesse.

Pook
5 aastat tagasi

Rikkad nagu saksad ja pappi neil jalaga segada, aga viimase suurema renoveerimise tööd 5 või 6a tagasi tegid suuremalt jaolt mustalt riigile makse maksmata. Naljakas oli jälgida, kuidas politsei käis haaranguid tegemas ja sandikopikate eest mustalt töötavad töölised pagesid nagu rotid uppuvalt laevalt.